Help for English

Markovy reporty

Jak by to vypadalo, kdyby jste Marku s Petrem naučili počítač anglicky?

Jde o to, že primitovní textovky a primitivní gramatická cvičení a primitivní překladová cvičení prostě porovnávají dva textové řetězce. Tím, že počítač „naučíme anglicky“, docílíme toho, že naše hry a naše aktivity NEBUDOU primitivní. :-) Nechte se překvapit. :-)

Chci pochválit Markovi písničky – má dobrý vkus. Zajímalo by mě, jestli by se daly sehnat práva na nějakou Reginu Spektor?

Pravděpodobně ne. Je pod Warner Bros a u těchto velkých nahrávacích společností to prostě nejde. Tedy jde, ale za hoooodně peněz. Konkrétně u WB jsem se kdysi ptal… ani nechtějte vědět, kolik si řekli za umístění písničky U2 na jeden měsíc.

Vybírám interprety, kteří nemají smlouvu s žádnou nahrávací společností a nebo se jedná o nějakou malou ‚domácí‘ nahrávací společnost.

Proto u nás uslyšíte písničky, které asi neuslyšíte jen tak někde jinde a zase tu neuslyšíte písně, které se neustále dokola hrají v rádiu.

Nevěděla jsem, kam Reginu zařadit („komerčně“), protože jsem ji sama do nedávna neznala. Dobře, nechci vědět, kolik si WB poroučí…
Ale jsem ráda, že jsou tu písničky od neznámých/neko­merčních interpretů. Je to sympatická změna oproti rádiu.

2Marek: Legoland máme v plánu příští rok. Ale na horskou dráhu asi nevlezu, stačilo mě, že jsem s klukama minulý rok šla na takovou obrovskou houpací loď. ;-)

Až v pátek? Už teď jsem napnutý jak struna, jsem moc zvědavý na ten nový projekt :-) !

To je za 3 dny…snad tu zvědavost nějak přežijeme :-)

Nový autor? Jako nějaký „stálý“ řekněme? Týjo tak to jsem zvědavej:-)

Já taky, doufejme, že stálý.

doufám že už dneska po půlnoci se nám ukáže ten nový projekt, jsem celý nedočkavý :D

Abyste nebyl zklamaný… nicméně, projekt je už online. :-)

:shock: tak tohle by mě nenapadlo! Myslím že je to dobrý nápad!

Až díky Markově „reportu“ jsem zaregistrovala novou anketu. Popřemýšlela jsem o svých cílech a chtěla dát hlas pro předsevzetí „pravidelně se učit AJ“, „začít se učit další jazyk“ a taky bych chtěla postoupit o jednu úroveň výš. No ale web mi povolil jen jeden cíl. Co se dá dělat! Spokojím se jen s jedním cílem. :-)

Marku, tvůj rozhovor se objevil včera na rádiu WAVE v pořadu Zpoždění (http://www.rozhlas.cz/…ave/zpozdeni), v záznamech ještě není, ale brzy by snad měl být :-)

V záznamu je možné mimo jiné poslechnout diskusi o překladových slovnících. Je tam dokonce rozhovor s Josefem Fronkem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.