Help for English

předložky AT /IN ???

I am the English teacher at/in the Pre-Primary school.
I have been teaching in/at the same school since 1998. Co je správně? Díky

Já bych napsala at (in bych chápala jako uvnitř konkrétní budovy),ale jistá si nejsem.

Taky si myslím, že „at“, ale prosím o ujištění nebo vyvrácení. Díky všem, kteří „pracují“ i o prázdninách. :-)

Asi takto: a teacher of English at Pre-Primary school??

English teacher can also mean that you are from England or so.A pak bych asi napsala: I have been teaching in the same school… Ale počkáme na odborníky :-) Myslím, že at se používá bez členu a tehdy, když zdůraznuejme funci budovy, in + article použijeme tehdy, když se jedná o konkrétní budovu. Ta může být bud známá, pak se použije the, nebo neznámá, pak použijeme a/an.???

pokud by bylo at, myslím si, že by to byl učitel, který je zrovna ve škole a učí … viděla jsem se členem i bez členu.

pokud by bylo in, byl by to učitel, který je zaměstnanec nějaké školy

:?:

No největší sranda bude, když AT bude v britské angličtině a IN v americké :-)

teacher at school – zrovna vyučuje
teacher at a/the school – zaměstnanec školy

Tak já to vysvětlím. Myslela jsem, že jsem učitelka (česká), která učí v MŠ. Je to moje povolání. Ne právě teď, ale běžně pořád. A tou druhou větou, že tam učím už od r. 1998. Tak ono to asi nebude tak jednoduché s tou předložkou a ještě se členem. Jo ten tvar English teacher ve smyslu učitel angličtiny „teacher of English“ mi opravil rod. mluvčí. Že je to „angličtější“. Tak prosím odborníky. Díky :-)

nebo: an experienced primary school teacher :-)

No zkušenosti mám, ale tvrdit o sobě, že jsem zkušená hned v první větě se mi nezdá moc taktické. :-( Ne, vážně , odborníci zkušení, poraďte, prosím :?

jakože se té předložce dá vyhnout, tak jsem to myslela. (psal to o sobě nějaký učitel někde na Googlu). Také se těším na rozřešení předložky :-)

já se také těším, navíc to potřebuju dost rychle, ale všichni „zkušení odborníci“ mají asi prázdniny. :-( Nebo ne? :-)

Prosím, kdo poradí? :-( Já to fakt potřebuju mít správně. Díky moc :-)

Určitě IN- uvádí se u typu škol

Díky „mufino“ :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.