Help for English

Studium v Anglii (USA)

Ahoj,

právě jsem skončil gympl a hlásim se do Liberce na peďák, AJ-CJ. Jsem tam už přijatej, ale v poslední době jsem začal uvažovat o univerzitě v Anglii (anebo USA) – samozřejmě vím že je to placený – a uvědomil si, že tam za rok prostě musím jít, resp. aspoň pro to udělat vše co je v mých silách. Chtěl bych se zeptat někoho staršího a znalejšího na názor ohledně toho, jak moc (ne)reálný je takový plán. Právě teď mám za sebou FCE na 79%. Což je slabota na to že bych chtěl za rok do Anglie na školu, ale hodlám celej rok makat (stačí rok?). Další otázka, je IELTS naprosto nutným předpokladem pro přijetí? (plus pak zvládnuté přijímačky samozřejmě). Nebo stačí CPE? Další otázka, na webu anglie.cz jsem se dočetl že školné je zhruba 1500–3000 liber za rok. Dá se tomu věřit? (Pak samozřejmě ubytování a jídlo atd). Předposlední otázka: Anglie/USA? (To bude asi fakt jen věc názoru, takže možná nebude třeba nějak extra pitvat) Poslední otázka, pokud je univerzita pro mě za ten rok nereálná , jaké jiné možnosti ještě existují?

Díky moc, otázek je hodně, stačí když třeba odpovíte na kus (ty první otázky jsou důležitější)..

a neuvažoval si o ERASMU, který je placenej tvou školou?

A na jak dlouho je Erasmus? Já myslel že to je jen na rok, půl roku.. Plus co jsem koukal tak většinou to bývaj země jako Slovensko, Maˇarsko, Polsko, Španělsko…

Zrovna na TUL dostala moje dcera nabídku na roční studium v Číně. Nevyjela, nechtěla ztratit kontakty, co tu má. A mimochodem, na TUL je moc spokojená. V září začíná magisterské, dostala se i v Praze, ale zůstává na libereckém pajdáku. Dělá ale jiný obor (historii a ZSV).

Tak jsem hledal celý dopoledne a přišel aspon na toto :)
IELTS není nutnost. Třeba Straffordshire University bere CPE (A,B,C) nebo CAE (A,B,C) a dokonce i FCE (A). Teda aspoň pokud jsem to dobře pochopil ale myslim že jo :D. Výsledek IELTS pak většinou chtěj na 6.0, což asi odpovídá C1. To mě docela překvapilo, language-wise bych se dostal už teď. (Přijímačky-wise samozřejmě asi ještě ne..) Co mě dál překvapilo, ovšem už nemile, bylo školné na téže škole, což je 9000 liber za rok zhruba. To je fakt, fakt moc. Ale snad budou i levnější..

Hehe, to jsem si krásně odpověděl :). Ale ten erasmus taky aspon zkusím, koukal jsem na TUL nabídky za poslední rok, je to sice jen na pár měsíců, někdy i na rok a USA nebo GB jsem v nabídce nenašel ale zas je to zadarmo

Ahoj, Erasmus je záležitost většinou semestr až dva. Výhodou je, že to máš placený a dostáváš kapesné. Nevýhodou je, že na prestižní školy je docela dlouhý pořadník. Navíc si ověř jak je to s uznáním kreditů splněných předmětů v zahraničí. V Úl nám je uznávají pouze jako PVK, takže daný předmět musím stejně ještě jednou udělat v Čechách.

Píšeš, že to jsou většinou neanglické země. Toho se bát nemusíš, jelikož tím, že se tam zapíšeš na anlgistiku, budeš mít opět všechny předměty v aj a jako bonus se naučíš další jazyk :-).

Jinak si myslím, že B2 je ideální startovací úroveň pro cestu do zahraničí.

Já osobně za týden odlétám do Anglie na rok jako au-pair a hodlám si tam udělat CPE a CELTA kurz. Výhodou au-pair pobytů je, že rodina počítá s tím, že se chceš vzdělávat a tím pádem bys měl mít prostor pro chození do školy v průběhu práce. Nevýhoda je, že jde většinou jen o kurzy nebo certifikáty, nikoliv o titul jako takový.

Ahoj,
jenom FCE ti nestačí, musíš mít minimálně CAE známku C a to platí jenom pro Anglii. Do USA musíš složit TOEFL zkoušku, ale také musíš mít americkou maturitu. Další negativní aspekt je, že školné v USA může být až 40 000 dolarů.

Pokud by si měl zájem dozvědět se víc o studiu v Anglii nebo v jiných zemích, přihlaš se tady na téhle stránce www.clickandstudy.com, je tam spoustu informací a jsou zadarmo.

Co se týče studia v USA, tak snad jedině na stipendium a musíš mít TOEFL a SAT s velmi dobrými výsledky.
Zkus se porozhlídnout tady http://www.studujemevusa.cz/ a tady http://www.fulbright.cz/

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.