Ahoj,
právě jsem skončil gympl a hlásim se do Liberce na peďák, AJ-CJ. Jsem tam už přijatej, ale v poslední době jsem začal uvažovat o univerzitě v Anglii (anebo USA) – samozřejmě vím že je to placený – a uvědomil si, že tam za rok prostě musím jít, resp. aspoň pro to udělat vše co je v mých silách. Chtěl bych se zeptat někoho staršího a znalejšího na názor ohledně toho, jak moc (ne)reálný je takový plán. Právě teď mám za sebou FCE na 79%. Což je slabota na to že bych chtěl za rok do Anglie na školu, ale hodlám celej rok makat (stačí rok?). Další otázka, je IELTS naprosto nutným předpokladem pro přijetí? (plus pak zvládnuté přijímačky samozřejmě). Nebo stačí CPE? Další otázka, na webu anglie.cz jsem se dočetl že školné je zhruba 1500–3000 liber za rok. Dá se tomu věřit? (Pak samozřejmě ubytování a jídlo atd). Předposlední otázka: Anglie/USA? (To bude asi fakt jen věc názoru, takže možná nebude třeba nějak extra pitvat) Poslední otázka, pokud je univerzita pro mě za ten rok nereálná , jaké jiné možnosti ještě existují?
Díky moc, otázek je hodně, stačí když třeba odpovíte na kus (ty první otázky jsou důležitější)..