Help for English

Co se děje na HFE

 

5. 9. 2011

Příprava několika věcí, žádnou jsem však nedotáhl ke zdárnému vydání.

6. 9. 2011

Celodenní zkoušení a testování na uni, večer jsem již nepoužitelný.

7. 9. 2011

Z Evropského vzdělávacího centra se mi dostalo, že prý si lidé čím dál více stěžují, že naše stránky ženeme do komerce, že jsou čím dál komerčnější… no nevím, kromě současných dvou bannerů na hlavní stránce jsem si ničeho nevšiml. A že by jakýkoliv obsah u nás byl více komerční, než předtím, snad ne. Akorát už nechceme nechat třetí strany, aby u nás inzerovaly ‚for a song‘ (za hubičku).

Dnes přibyl další testík na předložky.

Na facebooku TV-shows se dnes rozjela soutěž o poukázku k nákupu seriálů v hodnotě 400 Kč. Zatím poměrně velká šance na výhru, náš nový e-shop má na FB teprve 40 příznivců… takže si nás přidejte a soutěžte. Ještě devět šancí dostat se do finále.

8. 9. 2011

Roman dnes vydal testík ze svého cyklu BUSINESS ENGLISH. Už nám jistě jeho důmyslné a detailně propracované články chyběly, nemám pravdu?

Zpátky na HFE je seznam nejčastějších anglických křestních jmen s nahrávkou. Nakonec jsme museli původní ztracený článek rozdělit na dva, protože slovíčka s nahrávkou v takovém množství způsobila kolaps a článek byl pryč. Aby se to nestalo, jsou teď jména v sekci Výslovnost, kam se myslím hodí, a zbytek článku je… ani nevím. :-) Určitě tam ale patří taky.

Zítra uháním do Brna na konferenci, takže osobně toho na HFE asi moc neudělám…

9. 9. 2011

Článek s nejčastějšími anglickými křestními jmény s nahrávkou nám opět přidělal starosti. Již 30.8. jsme řešili, že se celý článek ztratil. Včera ho Marek vydal, ale bohužel jsme ho musel hned schovat, protože se zvukové nahrávky nepřehrávaly správně.

Většinu dne jsem testoval zvukové nahrávky k tomuto článku, nakonec to vypadá, že chyba se může týkat i dalších zvukových nahrávek, kdybyste narazili na nějakou nahrávku, která se nepřehrává správně, tak mi prosím pošlete soukromou zprávu.

Mimochodem – víte, že na HFE je již více než 16 000 zvukových nahrávek?

Už máte jen 6 dní na přihlášení na sraz přátel HelpForEnglish. V současné době je 19 přihlášených účastníků. Nenechávejte přihlášku na poslední chvíli.

Marek je celý den na konferenci, proto dnešní report přidávám já.

10. 9. 2011

Z konference už jsem zpět (ač byla velice zajímavá, nezdržel jsem se tam až do neděle) a můžu se tedy pustit zase do práce. Dnes už ale ne, zítra je taky den…

11. 9. 2011

Pohodový nedělní den… práce moc nebylo.

12. 9. 2011

Dnes jsem ve volných chvílích už od rána pracoval na dokončení článku o rýmovaných spojeních… podařilo se a článek už visí. Brzy se pustím ještě do článků na podobné jevy… ale nejdříve nějaké cvičení na slova a spojení obsažená v tomto článku.

13. 9. 2011

Nový článek o rýmovaných spojeních mě nějak vyčerpal… na další nový článek ani cvičení se nedostalo.

14. 9. 2011

I přes to, že jsem si na tento den bral dovolenou, abych něco stihl, podařilo se mi jen projít komentáře a dotazy ve fóru a tu a tam na něco odpovědět. Ale i to už bylo třeba.

15. 9. 2011

S Petrem a Janou jsme měli pracovní schůzku, na které jsme řešili především nové textovky. Brainstormovali jsme, až se z nás kouřilo a myslím, že scénář na úplně novou textovku je na světě, nebo alespoň na dobré cestě. O víkendu připravím pokyny pro ilustrace pro našeho ilustrátora a začnu hru editovat.

Nebudu prozrazovat detaily, ale mělo by se jednat o jednodušší a kratší hru pro začátečníky a děti. Budeme na ní zároveň testovat náš nový textovkový engine. Beta verzi hry bychom chtěli mít hotovou co nejdříve.

16. 9. 2011

Připravil jsem zmíněné popisy lokací pro naši novou textovku a odeslal je ilustrátorovi, který se pustí do práce. Já zatím budu pilovat scénář, abychom brzy mohli hru zaeditovat do našeho systému. (Je ‚zaeditovat‘ slovo?)

17. 9. 2011

Pustil jsem se po delší době zase do komentářů a dotazů pod články… je to strašně moc textu, který musím vždycky projít. Ale věřím, že je to jedna z věcí, která se našim uživatelům u nás líbí, že se jim dostane odezvy na komentáře a dotazy.

Pořád nás zlobí přehrávání zvuků na HFE. Je to záhada, proč tolika lidem najednou přestalo fungovat přehrávání nahrávek. Petr ale usilovně pátrá po řešení.

Petr s Janou také pracují na plné obrátky na přípravě srazu. Detaily se jistě brzy dozvíte. Už se moc těšíme na setkání s Vámi.

18. 9. 2011

Mám hotový testík na rýmovaná spojení (mumbo-jumbo apod.) Zatím bohužel jen v textovém formátu. Do našeho online interaktivního testového formátu ho ‚zaedituju‘ až zítra (je 1:46 ráno, takže vlastně dnes).

19. 9. 2011

Vydal jsem slíbený testík, nakonec jsem ho ještě rozšířil, takže z původních deseti vět v testu je jich patnáct. Právě se ještě všechny upravují, aby mohly být ve Smart Tests. Brzy budou ke stažení.

Roman dnes vydal další ze svých skvělých foto kvízů.

Petr usilovně pracuje na řešení problémů s přehráváním nahrávek u nás na webu. Snad přijde na to, jak nahrávky zase zprovoznit.

Pokud jedete na sraz fanoušků stránek Help for English, pak pravděpodobně čtete vlánko na diskusním fóru věnované srazu. Petr s Janou dnes zařizovali místo.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.