Help for English

picture dictionary

 

který obrázkový slovník mají vaše děti oblíbený? (jestli se vůbec něco takového dá říct o slovníku :-O) (pro děti od 7 let)

Měl by mít minimálně přepis výslovnosti. Nejlepší by byl takový, kde je popsána např. loď a jak se co na té lodi nazývá.

http://www.englishbooks.cz/…edavani.html?…

Rukama mi prošlo několik obrázkových slovníků a pokud si dobře pamatuji, tak ani jeden neměl uvedenou výslovnost.

děkuji za odpověď,
zůstaneme u http://visual.merriam-webster.com/

V tomhle věku by měli číst hlavně ČESKY, takže kupte českou knihu (pěknou češtinu má třeba František Nepil). Na angličtinu použijte něco multimediálního (vidím a zároveň slyším) nebo vyrobte pexeso, obrázkové domino apod. a při hraní jim to vyslovujte.

osvědčil se mi Word Manager s obrázky :-) On je i dětský picture dictionary, ale na to je opravdu brzy.

Máme doma Obrázkový svět od Františka Škody – je to docela stará knížka (a jsou tam i slovíčka jako družstevníci, Křižník Aurora apod. :-) ). Slova k obrázkům jsou česky, rusky, německy a anglicky (s výslovností). Teď podle toho jednu asijskou rodinu učíme česky…

TO už je hodně dávno, co jsem kupovala obrázkovou aj-čj knihu, takže ta už určitě není k sehnání. Používala jsem i kupované aj-čj pexesa s různými tématy (ovoce a zelenina, povolání, národnosti atd.) a něco takového je snad znovu v prodeji.

Geo, motivovala jste mne hledat v knihovně, ale tu vaši tam neměli.

Měli toto:
Anglicko-český obrázkový slovník (Svojtka), prý s českou výslovností. Tím se myslí např:
dance (výslovnost: dáns)
cage (výslovnost: kejdž)

Co si myslíte o takové „české“ výslovnosti? Asi lepší než nic, ale mne to utvrdilo v tom, že raději budu hledat do budoucna obrázkový slovník bez výslovnosti :-D

Líbí se mi Oxford Picture Power Dictionary (1500 words through stories and pictures).
Např kapitola: A busy Sunday
- uprostřed dvojstrany je obrázek nějaké ulice, spoustu lidiček, co něco dělají. Kolem tohoto hlavního obrázku je 17 malých obrázků zaměřených na konkrétní lidi a pod obrázkem popisek: She is washing up. …He is pushing a wheelbarrow. … She is feeding the birds… The cat is lookong at the birds…
Vpravo od obrázku je příběh o tom, co vidí nějaké děti, které tam přijely na návštěvu k příbuzným. Tyto článečky jsou namluvené na kazetě.

Tak nějak si ten slovník přestavuji. Ne jen jednotlivé obrázky, ale celý příběh. Nevyšel nějaký novější?

Ta výslovnost je tam něco podobného, s tím, že používají několik extra znaků pro hlásky, které v češtině nejsou. Přízvuk je vyznačený tučným písmenem.

The Express Picture Dictionary for Young Learners je jak v papírové podobě (bez přepisu výslovnosti), tak s možností interaktivního CD s poslechem výslovnosti a aktivitami.

Vave: Viděla jsem na netu jen pracovní sešit a ten se mi hodně líbil. Děkuji za tip, podívám se po něm.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.