Help for English

Anglický poslech

 

Zdravím,

asi před měsícem a půl jsem se rozhodl, že si zlepším poslech (už jen kvůli tomu, abych se mohl dívat na americké filmy v originále). Každý den jsem tomu věnoval přibližně 3 hodiny. Hodně jsem poslouchal, bez transcriptu, někdy s ním a za účelem lépe porozumět a orientovat se v anglickém přízvuku jsem i napodoboval recitace básní. Poslední jmenovaná aktivita se jevila jako nejlepší.

S dobrým pocitem, že už částečně rozumím americkým seriálům jsem se těšil na příchod američanů na naši hodinu angličtiny ve škole. O to větší pak bylo mé zděšení, když jsem zjistil, že na rozdíl od většiny mých spolužáků jsem nerozuměl. Přitom jsem se domníval, že díky času věnovaným poslechu a
díky vědomostem o tréninku poslechu, kterých jsem před studiem jazyka nabyl, mé spolužáky překonám.

Nemáte někdo nápad, čím to je, že ti, kteří se angličtině vůbec nevěnují, kteří říkají místo think fink a kteří se dívají jen na dabované filmy, mají lepší poslech než ten, který se, podle většiny lingvistů efektivně, „učil“ anglický poslech přes 100 hodin?

Přeji pěkný den,

Axe :)

mozna chybi talent. ale hlavne tech 100 hodin neni zase tolik ;)

Jak říká mew, není to tolik. Poslech jde ale nacvičit. Výsledky se však mohou dostavit třeba až za půl roku nebo déle. Ze začátku určitě není špatný poslouchat s transcriptem. Příčinou by také mohla být i slovní zásoba.

Já vždycky říkám, že špatný poslech pramení z vlastní špatné výslovnosti. Snaž se vázat slova, dodržovat slovní a větný důraz, uvidíš že se to zlepší.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.