Help for English

FCE prosinec 2011

Tak co? Jsem nervózní za vás! :? :?

:-D, takze mel jsem na sobe normalni obleceni (jako do skoly) a bylo to celkem v pohode, neco jsem jim tam rekl, nejaky chyby tam byly, ale myslim e na B to bylo v pohode, je to tezky kdyz vam nekdo polozi nektery ty jejich otazky a clovk musi obpovidat hned a nema skoro zadnej cas na premysleni,
ocenuji ze tam byly takovy prijemny zensky ktery se i usmivaly, takze ty mi to celkem zprijemnily

No tak hurá, máš to za sebou. :-) Byly to rodilý mluvčí? A co ten druhej kandidát? Byl v pohodě? Horší nebo lepší? A kolik času jste měli na seznámení? A co obrázky? :shock:

Takže. Při čekání rozesmívám půl osazenstva, pak vkročím do místnosti a rozklepu se jak nikdy v životě. Zkoušející se museli hodně smát v duchu. Jinak ta byl Brit a ta přísedící myslím Češka. Idiotský obrázky, rozumný věci mě k nim samozřejmě napadly až hodinu po tom. Chlap vaří, baba maluje a „proč jsou v těchto situacích lidé opatrní?“ jinak se to dalo, nedělala jsem pauzy, mohla použít víc slov, ale co už teď. Takže mohlo to být o fous lepší, ale i o dost horší:) teď vzhůru na úterý.:)

Jste oba hvězdy! :-D Já toho mám v hlavě tolik, že mi asi praskne. Ale stanovila jsem si prioritu – v úterý nezaspat! :-)

U me (olomouc, to nebyly rodili mluvci, (jinak obrazky byly takovy no proste musi clovek hodne rychle premyslet aby k tomu neco rekl protoze casu je fakt malo, taky jsem mohl pouzit vice slov ale to si rikam ted ze… v tu chvili clovek proste nevi, jinak druhej kandidat byla nejaka holka, byla celkem v pohode, na registraci jsme se seznamili a tesne pred tim jsme si rekli par vet anglicky, ale primo u zkousky uz nebyl zadnej cas na seznameni

jako nejhorsi vnimam fakt ze dva kandidati jdou zaroven a spolecne maji 15 minut, takze to je 7,5 minuty na jednoho, coz je podle me strasne malo na zjisteni znalosti anglictiny, a dalsi nevyhoda je ten casovej limit, nekdy ani v cestine nevim co bych k tomu rekl natoz v anglictine a kdyz to mam ze sebe vyvalit za 5 sekund po otazce tak vazne nestiham
doporucuji si sehnat hodne ukazkovych testu FCE a prochazet si ty otazky a obrazky, hodnekrat jsou na stejny tema, bydleni, vareni, zdravi, pratele, rodina, laska, prazdniny, atd
pak clovek alespon zadrmoli takovy ty kraviny jako ze na vesnici je cistsi vzduch a neni tam takovy znecisteni a behem toho uz premysli nad dalsim vyhodami nevyhodami atd

Hlavně pozor, aspoň u nás se pokaždé ve 4. části ptal, jestli s tím druhým souhlasíme a holka, co byla se mnou vždycky řekla jenom „Yes“, což samozřejmě není dobrý…takže fakt poslouchat toho druhýho a zkusit k tomu něco dodat, nebo aspoň zopakovat trošku jinak co řekl…
Jinak souhlas, že to není nejlíp udělaný, ale zase to chápu-těch lidí je obrovský množství, když si vezmu, že na to je myslím 14 dní na ten speaking a jenom co sem tam byla já se tam stovka klidně mohla vystřídat, šest místností a jelo se pořád, jeden po druhým, ale zase to bylo dohromady s CAEčkama…
Mně jako hlavní problém přijde rozdílnost těch témat a otázek…moje dvojice měla tančící pár na soutěží a bruslící lidi a proč to dělají, což v porovnání s mýma beru jako hodně jednoduchý.

nas se teda neptaly jestli souhlasime ale spis se ptala jeste na doplnujici otazky a to bylo taky dobre zmateny, protoze v prvni casti se me ptala kde ziju atd, ve treti casti jsme se zase bavily o tom kde bychom chteli zit a ve ctvrte casti se me zase ptala kde bych chtel zit, a ja furt rikal ze jsem spokojenej tam kde ziju :-D
ale jo mas pravdu, je dulezity pouzivat rozvity vety a snazit se to nejak organizovat v olomouci bylo myslim taky tak 100 lidi dohromady se CAE

Tak už zítra… Propiska, tužka, guma, občanka, pozvánka na zkoušku… Ještě něco jsem zapomněla?

A jaký byl writing? Připadal vám obtížný? Psali jste ho na PC?
A co Use of English, to mi připadá dost těžký..

A ještě jaký byl poslech? Měli jste sluchátka nebo vám to pouštěli jen do místnosti?

podle me se writing na PC normalne nepise, vyjimkou jsou PC FCE, kdy se vsechno kona na PC a vysledky jsou i o neco driv…myslim, poslech bude mysim pousten jenom do mistnosti, u tech PC testu je to prej do sluchatek- takze dalsi vyhoda, ale nevyhoda PC testu je podle me, ze proste clovek ctyry hodiny hledi do PC, muzou ho zacit bolet oci…

Poslech do sluchátek je velká výhoda, já měla PET do místnosti a bylo to strašný. Zvuk rezonoval, duněl celou místností, chvílemi nebylo vůbec rozumět. Myslím, že 4 hodiny u PC by se dali vydržet, mezi jednotlivými úkoly jsou přece přestávky. A navíc u writingu člověk nemusí počítat slova. A pokud jsou i výsledky dříve…to čekání na výsledky je nekonečné.

Co jsem tak četla, tak to většinou bylo do sluchátek i do místnosti. Ale asi záleží na místě…celkově ty počítačový vidím jako o dost lepší, stejně do něj čučím mnohem dýl, než 4 hodiny každej den…especially teď, když sem se na něm učila z učebnic v pdfku..ale teď už je vcelku pozdě to řešit, řekla bych :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.