Help for English

FCE prosinec 2011

Jak se před zítřkem cítíte? Mně se kroutěj vnitřnosti už tři dny, tak horší to snad bejt nemůže. Ozvu se večer. :-(

Já hlásím návrat z poslední jazykovky, jdu si projet, co sem se zhruba naučila za poslední dva měsíce a spat… :-D good luck všem!!

Vsetkym vam drzim palce- ja som robila FCE v lete takze viem presne ako sa teraz citite.

Tak a mam to za sebou. Prvotni dojem je, ze jsem to mohl napsat lip, ale i mnohem mnohem hur. Zaroven jsem si skoro jistej, ze jsem prosel, protoze tech 60% budu mit fakt skoro urcite. Jinak mi ale ten test prisel o neco tezsi nez treba ty co jsem si zkousel doma, writing v pohode, reading nebyl z nejhorsich ale delal jsem i lehci ((nejtezsi byla part 3, kteoru jsem vzdy povazoval za nejlehci), UoE jsem podle me zvladl dost v pohode, akorat listening me prekvapil svoji narocnosti, mozna to bylo i tim, ze byl az na konci vsech testu, protoze jsem mel problemy se soustredit, ale i presto mi delalo problem pochytit vsemozny informace
jinak celou dobu jsme byli na jednu skupinu (asi 60 lidi,) ale n listening nas rozdelili a kazde skupine to pousteli do samostatne mistnosti, ale poslechovy podminky byly celkem v pohode
jo a jinak kdyby se lidi co sedi vedle sebe znali a sedeli na dobrych mistech tak se da podle me v pohode opisovat, ale jinak si myslim nikdo vubec netroufl, prece jenom co kdyby cloveka fakt vyhodili…

Tak se přidávám. :-) Reading mi přišel docela v poho. Měli jste taky ten začátek románu, pak o paní co se rozhodla být spisovatelkou a nakonec ty kytary? Co se týče writingu, to se těžko odhaduje. První část e-mail, docela OK, ve druhé části jsem doufala v esej, byly sice dvě, ale jen v kontextu s přečtenými knihami, takže jsem si vybrala review o zajímavém muzeu. UoE je vždycky sázka na nejistotu, první část byla dost tipovačka, ale 2–4 se mi taky zdálo v poho. Nejhorší dojem jsem měla z listeningu, který jsem doma měla kolem 90 procent, a tak jsem očekávala málo chyb. Jenže v půl čtvrté už se člověk těžko soustředí, jsem si vědoma, že to dopadlo určitě hůř, než jsem plánovala. Měli jste taky variantu D? Jinak v Praze (Kongresové cetrum) možnost výběru mezi reproduktory nebo sluchátky, technicky to bylo bez chyby.

A přidám se i já. Celkově se mně to zdálo jednoduchý, ale nevím, jestli je to dobře, nebo ne :-D Všechno stejný jak vy, i varianta D listeningu. Writing super, taky jsem doufala v esej, ale dopis o fanoušcích luxus, hraju hokej, takže pro mě to byla lahůdka. Nějdřív sem ale měla 213 slov, tak sem musela škrtnout aspoň větu:-D Listening všichni nadávali na poslední část, je pravda, že mluvil dost rychle, ale na druhej poslech už se dalo všechno. Taky problémy se soustředěním, půl listeningu sem přemýšlela nad tím, proč sem sakra co napsala v UoE :-D Ale jak říkám, celkově snad žádnej větší problém, aspoň ohledně angličtiny. Následný vánoční trhy a hektolitry svařáku s rumem mně dělají problém teď. Ale co už, bylo potřeba to oslavit.

ja měl verzi C a vetsina lidi ji povazovala za dost tezkou, protože ti lidi v listening fakt mleli desny kraviny…
jak jsi psal o tom hokeji, psal jsi jenom o jednom sportu nebo o vice?

napsala sem, že ačkoliv s tím fotbaloví fanoušci nesouhlasí, hokej je by far nejoblíbenější sport v české republice…a pak bla bla bla k němu

Mám vás znervózňovat jednotlivýma otázkama? Třeba jakou možnost jste vybrali v prvním readingu ke slovu clumsy? (Já mám feeling emotional, ale zřejmě je to blbě.) Nebo jaká možnost vám zbyla ve druhém readingu (nejkratší temptations) a v listeningu, verzi D (první o meeting new people)? Nebo co jste napsali v UoE ve článku o slonech do mezery On ___ particular afternoon? (já one, ale zmátla mě předložka on před afternoon)… No a takhle bych mohla pokračovat do haleluja… :shock:

Eviska, díky za podporu. Jak Ty jsi vůbec v létě dopadla?

ja psal prave jak je fotbal nejpopularnejsi :-D, no clumsy=neobratny, nešikovny, takze to podle me melo byt having little skill, zbyla mi taky moznost temptations, a taky jsem tam dal on one particular , listening jsem mel verzi C, takze s tim neporadim,

AncaJulcova- No presla som :-) ja som mala najlepsie listening a nahorsi UoE ,ale to som aj cakala. Ja som sa AJ v skole nikdy neucila-len posledny rok priprava na FCE.

clumsy díky bohu znám, takže little skill…
one particular, taktéž
ale na ten reading si za boha nemůžu vzpomenout…nemůžete to nějak rozvést??:-D
listening D, jak už sem říkala a tam mně zbylo takový to o poznávání nových lidí mám pocit…ale paměť je svině

tak prvni cast readingu byla o tom chlapovi co zije v nejakym townu, a jak tam je s nejakou zenskou nebo kym a treba jsou spolu na lodce atd,, a odpovidas podle textu, druhej byl clanek o tom clovekovi co pise novely jak mu kamosi rikaji, ze by chteli mit praci jako on, a treti byly ti s kytaram

jj témata vim, ale absolutně už nevim, co sem vynechala, plete se mně to s readingem, co sme dělala den předtím v jazykovce, kterej byl taky o spisovatelích…ale pamatuju si, že mně to přišlo logický, to, co sem vynechala :-D možná radši neřešit a počkat si…už „jenom“ 47 dní :-D :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.