Help for English

Kniha BoE various stuff

 

Co kdybychom tady diskutovali věci týkající se knihy BoE?? Plusy, mínusy, postřehy, překlady, nejasné věci…To cut it short whatever you can think of. Let's give it a shot..and see how far we get..
Tak třeba začněme, jak jste se k ní dostali? Jaký byl první dojem a jestli se vůbec nějak změnil…:-)

pokud si to pamatuju správně, tak BoE je od českýho autora. nic proti českým autorům, ale mnohem raději mám čistě anglický materiály.

preferuju používání češtiny ve studiu angličtiny omezit na absolutní minimum a co jsem viděl v náhledech tý knížky, tak bylo český vysvětlení skoro všude, ale možná se pletu. nepamatuju si to moc dobře.

tu knihu napsal anglictinar z naseho mesta…neznam ho ale je u nas vyhlaseny jako nejlepsi siroko daleko a na tu knizku slysim taky samou chvalu…planuji se na ni podivat a popripade zakoupit

o stránkách eeyore.uh.cz jsem se dozvěděla právě tady na hfe od někoho z vás. Výrazně mi pomohly „probudit se“ a přestat si říkat, že jsem už večer na angličtinu příliš unavená nebo nemám čas (i když jsem a nemám). Proto, když jsem se o knížce dozvěděla taky zde z jednoho komentáře, ihned jsem si ji objednala.

Po nakouknutí do bichle složené z několika knih, jsem prošla několik kapitol jak jdou za sebou, ale pak jsem ji odložila, protože jsem zjistila, že potřebuji upevnit základní gramatiku abych byla schopná vstřebávat to, co mi může BoE dát dál.
Díky doporučení (flick though) jsem si sestavila obsah gramatických kapitol a teď, když budu v jiné učebnici procházet nějakou gramatiku, můžu projít i příslušnou část v BoE – ty příkladové věty jsou k nezaplacení.

Občas si udělám nějaký překlad nebo přečtu nějaký text, ale stejně mám pocit, že s ní zatím pracuji tak na 20%, protože nevím jak na to. :?

Grebi I am laughing my head off. I don't think Mikovice could call itself the town let alone the city:-). Ale určitě doporučuji si ji obstarat, má hodně co nabídnou, není samospásná a vyžaduje hodně hodně úsilí a samostudia.

Ano souhlasím člověk, by měl mít asi tu základní gramatiku zvládlou. Myslím do určité míry, aby dokázal vnímat co se autor snaží říci. Myslím , že je vhodná od mírně, středně pokročilých. Není určitě pro začátečníky. Ale je dobré, že gramatiku nevnímá jako souslednot gramatických časů, přítomný prostý, průběhový,…před­budoucí prostý, průběhový. Protože tak se to v realitě nevyskytuje je to melting pot, jak víme.

AlfonsPlasil pokud se člověk věnuje masivně angličtině jako, myslím, že výhradně anglické materiály jsou naprosto správný názor. Pokud třeba i studuješ v zahraničí, maš přirozený kontakt s jazykem… myslím že tu možnost spousta lidí tady nemá. Nedá se to uplně nahradit poslechem, seriály, ale dá se udělat docela hodně..

george5: I thought he's from UH :D ..do you know that guy?

Tak jsem projela stránky a kniha mě docela zaujala, ale nevím jestli si ji mám kupovat. Uvítala bych více názorů a třeba by mě i zajímalo, co si o této knize myslí Marek Vít. Jste tu Marku? :-)

BOE nepouzivam jako klasickou ucebnici, ale spis neco jako korekturu neobratnych vyrazu. Procitam si to a narazim na obraty, ktere jsem chtel drive pouzit a nevedel jsem jak. Takze kazdou chvili si reknu – je, takhle jsem to chtel rict vcera na porade a nedovedl jsem se vymacknout. Nacez si prislusnou frazi napisu a druhy den se ji snazim nekolikrat pouzit.
Cestiny by v knize mohlo byt mene, s tim souhlasim. Kniha je protkana spoustou hlasek, jako kdyby to psali Monty Pythoni. Mne to cetbu osvezuje, ale pokud neni clovek naladen na stejny druh humoru, muze to cloveka i zmast – viz debata o trpnem rode v jinem threadu.

mk222 hm jen myslím, že té češtiny tam není více jak 1/4. Takže, když to srovnáš s jakouko-li oxford/cambridge univ. press..jedná se o neporovnatelné: cena, přínos…if you ask me..

Knihu jsem viděl jen letmo na srazu, takže nemohu hodnotit. První dojem – příšerné. To ale dělá ten vzhled, hustě popsané stránky. Druhý dojem už ale tak špatný nebyl. Ale na jakékoliv hodnocení bych si ji potřeboval více prostudovat. Ne každé zlato se třpytí…

Já osobně jsem nadšení nad touto knihou zmiňoval na jiných místech na tomto webu, např. ve vlákně č. 8090 (viz URL v adresním řádku prohlížeče, který pro toto vlákno obsahuje č. 9017), a to na stránce 1 a 3.
Tomu, co mně ve vztahu k angličtině pálí nejvíc (myslím moje mezery ve znalostech a schopnostech použití EN), je prostě super.
Jiným však vyhovovat nemusí (na první pohled působí poněkud zmateně, důvody si každý jistě najde :-) ).
Každopádně stejně už je prakticky nesehnatelná… :-(

je nesehnatelna?…uz neni nikde na trhu?…chtel jsem si ji poridit pod stromecek :( :D

grebi http://boe.uh.cz/?… jen se ozvat na mail, ale taky myslím, že už není.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.