Stáhla jsem si jednotlivé party Headway ELE (3rd ed) Unit 4 Part 1–4 a teď bych je chtěla spojit do jedné lekce se svým názvem třeba 4.Lekce Headway. Včera jsem si s tím hrála po jednom slovíčku, ale je to zdlouhavé.
Stáhla jsem si jednotlivé party Headway ELE (3rd ed) Unit 4 Part 1–4 a teď bych je chtěla spojit do jedné lekce se svým názvem třeba 4.Lekce Headway. Včera jsem si s tím hrála po jednom slovíčku, ale je to zdlouhavé.
Spojovat lekce nejde. Nemáte jednodušší si vždy spustit zkoušení ze čtyř či jiného počtu lekcí najednou? Kdykoliv si přeci můžete vybrat ke zkoušení libovolný počet lekcí. Pro učení je vhodnější učit se je postupně, třeba po deseti či dvaceti slovíčkách a potom pro opakování si prostě zvolíte všechny čtyři najednou.
Díky, asi mi nic jiného nezbude .
Zdravím,
prosím Vás pěkně, jsou tu někde všechna nepravidelná slovesa, s možností importovat do WM? Děkuji.
Jako jedna lekce asi ne. Osobně v tom nevidím moc velký přínos, učit se celý seznam všech nepravidelných sloves najednou. V programu by všechna zásadní měla být.
ano, jsou tam ale né všechny. Chtěl bych mít ve svém WM všechny a určitě to nechci mít v jedné lekci, třeba rozdělené do 5 lekcí a více . Díky
Jestli ve slovníku nějaké chybí, tak je to pravděpodobně buď 1) složené sloveso – tedy normální nepravidelné sloveso s předponou či příponou apod. nebo 2) sloveso, se kterým se v běžné angličtině nesetkáte
Pokud ale samozřejmě narazíte na něco, co ve slovníku není, je poměrně jednoduché si takové slovíčko doplnit.
Jinak WM umí i slovesa, co nejsou obsažena v těch dvou lekcích IRREGULAR VERBS. Tam jsou opravdu jen ta nejzákladnější. Slovník jich obsahuje více a lze je využívat při tvorbě vlastních lekcí a okruhů.
ok, myslite teda, že nemá smysl se všechna učit na spaměť?
je to aspoň 200 sloves, lekce irregular verbs jich obsahuje 90, těch tedy
nejzákladnějších.
s.kores: to záleží na vaší úrovni. Jestli se třeba teprve učíte základní slovíčka, tak je pro vás zbytečně si zatěžovat hlavu slovíčky pro pokročilé, se kterýma se v životě třeba ani nesetkáte.
myslím, že těch 200 nepr. sloves v programu je (ne všechna slova, která program umí jsou umístěna v lekcích). Ale když se podíváte např. do slovníku na seznam VŠECH nepravidelných sloves, určitě jich používáte jen cca polovinu.
Ve Word Manageru si vytvořte nějakou novou lekci a přidejte si tam jen ta slovesa, která znáte. Nemá cenu se jen tak učit nepravidelné tvary sloves, která jste nikdy neviděla nebo se v běžné angličtině téměř nepoužívají… jako třeba ABIDE, BEHOLD či CLOTHE.
Až se budete někdy učit i ta další slovesa, Word Manager většinou sám pozná, že jsou nepravidelná, a také Vás z nich jao z nepravidelných bude zkoušet.
Opravdu nevidím důvod učit se nazpaměť jen seznam nic neříkajících sloves. Asi jako kdybyste se učila anglická zvířata a trvala na tom, že tam potřebujete mít např. nosála červeného či ježuru. Dobře, možná na ně někdy dojde… možná.
Oki, děkuji moc za názory.
Dobrý den,koupila jsem si word manager a před intalováním jsem kdesi viděla příručku jak ho používat,teď už ji nemůžu nikde najít.Zjitila jsem jak si tvořit své lekce,ale už nevím jak udělat aby mě program zkoušel z více lekcí najednou…atd..prosím je někde návod,myslela jsem,že je v demu,ale po znovu otevření dema se ztratil word manager a přišla jsem o vše co jsem do něj vložila a musela jsem ho stáhnout znovu…děkuji
návod je ve formátu PDF přímo v instalaci, otevřít ho můžete přímo z nabídky START ve windows – vyberte START, všechny programy, Word Manager – a tam to je.
Dobrý den a celý nový rok,
chtěl bych se zeptat, jakými parametry se řídí „opakování“ v sekci
„revize“ a zda to lze nějak upravit. U některých slov, než jsem se je
naučil, jsem totiž zpočátku často chyboval a teď, když už je umím
popředu i pozpátku, mi je program v sekci „opakování“ už půl roku
nabízí každý den znovu a znovu (objeví se přesípací hodiny). Přijde mi,
že je to trochu nevyvážené. Například když zachybuji všeho všudy
u jednoho slovíčka kupříkladu jen čtyřikrát, tak se – jakmile se ho
naučím – objevuje toto slovíčko v opakování málo či vůbec, ale
jakmile překročím určitou hranici chybovosti, tak se ho už pak v
„opakování“ nemůžu zbavit, i když ho umím dokonale. Děkuji, Jan
Siebert.
Dobrý den,
domnívám se, že popsané chování je spíše chybka. Můžete nám prosím napsat na support@vitware.cz, děkuji.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.