Help for English

City and Guilds - praktické zkušenosti

Jestli můžu přispět, tak já se letos taky rozhoduji, jestli složit City & Guilds, chodím do Channel Crossings na angličtinu a němčinu a pokaždé to odsouvám. Zjistila jsem, že zkoušky City & Guilds se daji slozit primo v Channelu, jsou testovacim centrem. Tak do toho asi pujdu, budu to mit v miste jazykovky, sidli v centru. Info maji na webu: www.chc.cz
Tak se mrkni, třeba se ti to bude hodit.

Taky pořád váhám a hlavně to taky pořád odkládám:) Vím že bych to zvládla už teď na jaře, kdybych se tomu věnovala přes zimu víc, ale prostě jak nemám donucení, nepřipravuju se nijak cíleně a koukám jen na to, co mě zrovna zaujme. Na letní semestr jsem se zrovna dneska přihlásila do Miramare a zjistila jsem, že jsou testovacím centrem C&G, takže mě to zase naklonilo spíše k této zkoušce:)

Mám zkušenosti s Cambridge ESOL i se City&Guilds. Můj dojem je takový, že City&Guilds je více praktická zkouška o běžných dovednostech jako čtení, psaní, poslech a mluvení. Gramatika a slovní zásoba se zde netestuje. Písemná a ústní se platí zvlášť a dostanete za každou zvlášťní certifikát. Můžete z každé části volit i rozdílnou úroveň. Nepotřebujete na složení navštěvovat žádný speciální kurz, pokud jste doopravdy na dané úrovni. Můžete při zkoušce používat výkladový slovník bez obrázků. Z každé části musíte obdržet určitý počet bodů. Pokud tedy doopravdy nezvládnete jednu část, nemůžete jí vykompenzovat větším počtem bodů v jiné části. U Cambridge se všechno dělí aritmetickým průměrem, máte zde poměrně těžkou část Use of English, která vyžaduje specifickou přípravu. Velmi se zkoušející soustředí na dodržení slohového útvaru v části Writing. Co se týče části Reading, není možné používat slovník a texty jsou také pomerně složitější. Listening je u obou zkoušek srovnatelně těžký. Speaking se u Cambridge hodnotí trochu přísněji. Obecně bych teda řekla, že má Cambridge ESOL náročnější požadavky a je u nás známější. Nesmí se používat slovník a je také o něco dražší. Snad vám výše zmíněné pomůže při rozhodování.C&G tu ještě nemá takovou tradici a rozšiřuje se u nás až v posledních 5–10 letech. Pokud neděláte zkoušku pro nějaký speciální účel, ale chcete mít pouze potvrzení o jazykových znalostech, je v podstatě jedno, pro kterou se rozhodnete.

Máte někdo zkušenosti s CITY and GUILDS té nejvyšší úrovně? Jak moc je to těžký s porovnáním CPE? Nebo beru jakoukoliv zkušenost ohledně těhle dvou zkoušek. Mám CAE , k CPE se dohrabu tak možná za několik let, ale CGzkouška by mě lákala. Děkuju za odpovědi :)

Delal jsem CPE loni a zkousel jsem ted v dubnu CaG mastery c2 speaking na helpforenglish day, kde bylo testovani nanecisto. Zkouska pry byla zkracena ale prisla mi teda trosku ostrejsi nez CPE :-D kazdopadne vysledek byl cca stejny jako jsem mel ve CPE takze asi to bude nastejno. Kazdopadne nejvetsi rozdil vidim v tom,ze tam sedis sama,trochu sem se bal :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Honza vložený před 12 lety

Delal jsem CPE loni a zkousel jsem ted v dubnu CaG mastery c2 speaking na helpforenglish day, kde bylo testovani nanecisto. Zkouska pry byla zkracena ale prisla mi teda trosku ostrejsi nez CPE :-D kazdopadne vysledek byl cca stejny jako jsem mel ve CPE takze asi to bude nastejno. Kazdopadne nejvetsi rozdil vidim v tom,ze tam sedis sama,trochu sem se bal :-D

Jo a loni v dubnu jsem zkousel na HFE day i writing mastery,ale to sem moc nedal,asi i tim že to byl pribeh a tema mi nejak nesedlo (a neumim psat) :-D

Tak to je zajímavý. Já mám teda zkušenost s CAE a C&G Expert a popravdě můj dojem je takový, že C&G bylo jednodušší a lidštější. NA CAE ani CPE bych si netroufla. Přijde mi, že to je až příliš založené na chytácích. Na Mastery se chystám až tak za rok a něco. Po vyzkoušení readingu a listeningu jsem u C&G C2 od C1 nezaznamenala moc velký rozdíl. Uvidíme, co na to Mock Exam. :-) btw. připravuje se tu někdo taky na C&G Mastery C2?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.