Nevíte, jestli se někde na internetu dá sehnat nějaký ukázkový test C2 z češtiny? Chtěl bych si to pro zajímavost vyzkoušet. Známý mně říkal, že někde takový test viděl a u většiny odpovědí z gramatiky netušil
Nevíte, jestli se někde na internetu dá sehnat nějaký ukázkový test C2 z češtiny? Chtěl bych si to pro zajímavost vyzkoušet. Známý mně říkal, že někde takový test viděl a u většiny odpovědí z gramatiky netušil
http://ujop.cuni.cz/…ianta_C1.pdf
Tady jsem našel test na C1, kdyby to někoho zajímalo…pro Čecha je to ale dost jednoduché. Spíš bych chtěl vidět jak vypadá ten poslech
zajimave. dik za link.
Tak jsem se ze zvědavosti podíval, pže tohle mě už taky delší dobu zajímá… A musim objektivně říct, že docela těžký Třeba umět vyskloňovat zájmeno TENTÝŽ nebo JENŽ, to je oříšek i pro Čecha Ale to bude tim, že my, Češi, to neumíme, pže se bez toho dá v klidu žít, ale chápu, že cizinec, který studuje češtinu, se ta pravidla naučí Líbilo se mi to hravý cvičení, jedno na sloveso RAZIT s různými předponami a druhý na odvozená slova od PRÁCE
Poslech by mě taky zajímal, ale co jsem koukal na přepis, tak taky objektivně těžký… V každym je aspoň jedno-dvě blbý slova (např. Vídeňané), v dalšim jsou samý čísla a procenta, pak třeba neformální rozhovor s hovorovejma koncovkama přídavných jmen, pak text o recyklaci a nejvíc mě dostal text na str. 50 uprostřed…kraťoučkej, ale zajímalo by mě, kolik tomu tak cizinec může rozumět
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.