Help for English

C2 z češtiny

Nevíte, jestli se někde na internetu dá sehnat nějaký ukázkový test C2 z češtiny? Chtěl bych si to pro zajímavost vyzkoušet. :-) Známý mně říkal, že někde takový test viděl a u většiny odpovědí z gramatiky netušil :-D

http://ujop.cuni.cz/…ianta_C1.pdf

Tady jsem našel test na C1, kdyby to někoho zajímalo…pro Čecha je to ale dost jednoduché. Spíš bych chtěl vidět jak vypadá ten poslech :-D

zajimave. dik za link.

Tak jsem se ze zvědavosti podíval, pže tohle mě už taky delší dobu zajímá… A musim objektivně říct, že docela těžký :-D Třeba umět vyskloňovat zájmeno TENTÝŽ nebo JENŽ, to je oříšek i pro Čecha :-D Ale to bude tim, že my, Češi, to neumíme, pže se bez toho dá v klidu žít, ale chápu, že cizinec, který studuje češtinu, se ta pravidla naučí :-) Líbilo se mi to hravý cvičení, jedno na sloveso RAZIT s různými předponami a druhý na odvozená slova od PRÁCE :-D

Poslech by mě taky zajímal, ale co jsem koukal na přepis, tak taky objektivně těžký… V každym je aspoň jedno-dvě blbý slova (např. Vídeňané), v dalšim jsou samý čísla a procenta, pak třeba neformální rozhovor s hovorovejma koncovkama přídavných jmen, pak text o recyklaci a nejvíc mě dostal text na str. 50 uprostřed…kra­ťoučkej, ale zajímalo by mě, kolik tomu tak cizinec může rozumět :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.