Help for English

The Big Bang Theory

Zdravím všechny, Chtěl jsem se zeptat (hlavně asi více zasvěcených, ale i každého kdo s tím má nějakou zkušenost) jestli je Big Bang dobrý seriál na učení english. Dívám se na něho s cz titulkama a mám stáhlé i en titulky, že se na to budu následně dívat i s en titulkama. Podělte se prosím o své zkušenosti, díky moc :-)

Tohle si cetl?
http://www.helpforenglish.cz/…serialy.html

Neni to zrovna ten nejvhodnejsi serial, ale hlavni je se divat na neco co te bavi a zamerovat se na uzitecne a casto pouzivane fraze, slovicka, gramaticke struktury atp. Tzn. ne to co rika Sheldon v 90% svych replik.

Jo, četl, ale i tak dík. No mě spíš zajímalo, jestli je to aspoň trochu vhodné, protože je to z takového nevšedního prostředí. Nevím, ale myslím si, že je tam i dost použitelného :)

Ale jo, pouzitelne veci tam samozdrejmne jsou, ty jsou snad vsude. Ale narozdil od tech jednodussich serialu typu LOST apod. je treba davat pozor co je prakticke a uzitecne. Paklize si na vyssi urovni, kdy to poznas, tak je to OK.

Mne sa celkom paci Family Guy s eng titulkami narozdiel od The Simpsons.Pri Family Guy celkom dobre rozumiem. Ale velky problem mi robi pozeranie bez tituliek co som skusal tak som bol strateny. Big Bang Theory si myslim ze je velmi narocny serial.
Skusim pozriet LOST ako odporucil Carlos.

dzenda: Otázka je, co je pro tebe užitečné. V TBBT jsou v podstatě vědci, resp. doktoři, a tomu taky odpovídá jejich (většinou) formální a pokročilejší angličtina. Zkrátka mluví „na úrovni“. Já bych ti určitě doporučil seriály jako HIMYM nebo FRIENDS, kde se setkáš s každodenní angličtinou v každodenních situacích.

Taky bych nerekla, že BBT je zrovna dobrý seriál na učení AJ. Souhlasím s Johnnie, Himym, Friends jsou dobré seriály. Já jsem osobně začínala s Desperate Housewives, někdo si může myslet, že to je spíše pro holky, ale všichni tammluví pomalu, jasně a rozumím téměř každému slovu, což je pro studenta aj povzbuzující :D

dzenda: tak před rokem jsem se na TBBT dívala. Zkoušela jsem to v angličtině, ale bylo tam příliš mnoho mně neznámých slovíček, proto jsem tento úžasný seriál sledovala s českými titulky. Budu to muset zkusit znovu bez titulků nebo s anglickými. S čím mně ale pomohl je, že si moje uši zvykaly na mluvenou angličtinu. Jednodušší seriály jsem již schopná sledovat bez titulků, ale to by nebylo, kdybych nestrávila tolik hodin s jinými seriály sledovanými s anglickými titulky. Teprve když se dívám bez titulků a rozumím všemu, tak se i směju zároveň s obecenstvem (je-li tam), nemusím přemýšlet, co to znamená česky, jak psala laskmi00, je to opravdu povzbuzující.

díky všem za reakce, zkusím i jiný seriál, možná i nějaký lehčí, HIMYM jsem viděl 1.sérii zatím. O ještě jednou díky :-D

Na The O.C. je zde i slovní zásoba: http://helpforenglish.cz/…lu/the-o.c./

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.