Help for English

Kontrola domácího úkolu (asi 200 slov)

Potřeboval bych pomoci s kontrolou mého domácího úkolu, kde jsme měli psát o tom, co jsme dělali celý jeden týden. Už jsem zde psal o radu s jednou větou, u které jsem si nevěděl rady. Avšak zajímalo by mě, jak jsou na tom se správností ostatní věty, než ten svůj výplod odevzdám učitelce a jestli bych měl práci ještě přepsat.
Nenašel by se tady prosím nějaký hodný člověk, který by mi ten text ještě zkontroloval?

When my class went to skiing course on 19th March, I was staying at home. I could get up when I wanted. Nevertheless I woke up at 6:30 (this time I get up when I go to school), but I was lying next 2 hours. During the week I started wake up later (about 8:00 – 9:00). It was relaxing for me. I played computer games, watched TV, read comic books. I also decided to read a book by Stephen King – Cell that had been lying unread on my shelf for about half a year.
Although I had a free week, there was some homeworks. I had to read 2 books (Hamlet and Romeo, Juliet and darkness) for making term paper and I had to studying for next tests.
It was a sunny and quite warm week, but I did not go out a lot. I went walking only once, but I went to shopping several times, because it was a parents' order. I hate shopping. However there was another order by my parents (mainly my mother). I had to clean up our whole flat. Luckily, the flat is not big, but I was cleaning up about 2 hours.
My week was not interesting very much, but I was happy, because I did not go to school.

Co bys asi měl změnit (ale nejsem odborník, jen navrhuji!):

It was a sunny and quite warm week – was sunny (bez členu)

However there was another order by my parents (mainly my mother – buď to byl jeden příkaz nebo více (většinou mamčiných) – ne jeden většinou mamčin

our whole flat – whole flat nebo whole our flat

My week was not interesting very much – My week wasn´t very interesting

Hodně štěstí :-)

Agrant, příště se prosím nepouštějte do žádného opravování, pokud si nejste jistý – jen někoho zmatete. Opravujete totiž věci z dobře na špatně!
It was a sunny and quite warm week – je samozřejmě správně
stejně tak – our whole flat
stejně tak – My week was not interesting very much

Battlefield – pardon, omlouvám se, byla to snaha pomoct, vzhledem k tomu, že se o to nikdo do té doby ani nepokusil. V první větě mi vypadlo slovíčko „week“ – moje přehlédnutí, ty další dvě věty si myslím že mohou být oběma způsoby – ne? No nic – příště budu opatrnější.

Já bych asi taky napsala whole aur flat – proč to tak nesmí být?
A jak je to tedy s tou poslední větou – jsou správně obě?

wranysek: viz: h4e.cz/2009060203

determinátory + přídavná jména + podstatné jméno, tj. například
my older brother

nebo: Our whole flat

Poslední věta muže byt i tak jak jste to napsal.
S tím whole to muže byt jedine our whole flat.

Díky, to „our whole flat“ je pro mě vážně novinka, tak zase se něco přiučím. :-)

Tak jsme tu zase, po pořádném přečtení kapitolky o determinantech mám ještě jeden dotaz, protože to „our whole flat“ mi nějak nejde přes pusu – opravdu to nemůže být whole our flat? Nejsou možné obě varianty? Viz deretminanty:
Problémy s determinátory
3) pořadí determinátorů a přídavných jmen (both my brothers…)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.