Help for English

Otázka na Marka Víta

Dobry den pan Vít, v prvom rade by som sa vam chcel podakovat za to co na tychto strankach je, mate moj obdiv..

Chcel by som sa spytat na jednu vec.. Ako sucast pohovoru do prace som mal robit online test.. tak som sa par dni pripravoval aj pomocou testov na tychto strankach.. nechodil som nikdy na jazykovu skolu, anglictinu som sa ucil na zakl. skole a potom na gymnaziu.. spominam to preto lebo neviem urcit aky stupen anglictiny mam .. ale tipoval by som niekde intermediate a trochu lepsie.. pri intermediate testoch na tychto strankach som mal uspesnost okolo 80 percent niekedy viac niekedy trochu menej.. robil som aj orientacne testy na stupen anglictiny.. niekde mi vyslo upper- inter.. inde intermediate.. a k veci..
ten test bol nejaky oxford test.. ako starter bod som si dal pre intermediate – intermediate uroven.. no mal som pocit ze obtiaznost je vyrazne tazsia.. najviac ma zarazila cast listenig, pretoze som si par listening testov spravil aj na helpforenglish pre intermediate uroven a dobre som rozumel, povacsine som mal spravne odpovede.. no na tom oxford teste som mal velke problemy a aj ked som zhruba kontextu rozumel mal som dilema ktoru z 2 moznosti vybrat..
je mozne ze ten oxford test ma ine naroky na uroven jazyka alebo sa to zhoduje s cambridge ? viete mi poradit? prepacte za dlhy mail.. som len ostal z toho zmateny..

Samozřejmě úroveň se velmi těžko měří a každý autor testu apod. má odhad o trochu jiný. Hlavní je, že úroveň by měla odpovídat společnému evropskému rámci pro jazyky, a ten neměří slovní zásobu či gramatiku ale zaměřuje se spíše prakticky na to, co je stdent v daném jazyce schopen dělat apod. Těžko se pak porovnává úroveň např. u gramatického testu a u poslechového testu zaměřeného na porozumění.

Dobrý deň p. Vít, chcel by som Vás veľmi pekne poprosiť, či ste sa už stretol s nasled. frázou: CLOSE, BUT NO CIGAR, ak áno aký význam má uvedená fráza. Ďakujem

proč je to otázka na mě a ne do fóra?

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi destiny a fate, příp. kdy se používají. Předem díky za odpověď
:-)

Podívejte se na post nad vámi. Příště podobné dotazy směřujte do help fóra. A teď k tomu samotnému dotazu – tam dole v tom žlutém rámečku je o tom něco napsané http://oaadonline.oxfordlearnersdictionaries.com/…nary/destiny

Dobry den pane Vít. Ja jsem se chtel zeptat nebo poradit. Da se sehnat pan prstenu nebo muze byt i harry potter v zjednodusene cetbe??Hledam uz 3 dny a porad nic jen v originale. Diky moc

Právě jsem odpověděl jinde. Ne, tyto knihy ve zjednodušené četbě nejsou.

Moje otázka na pana Víta je jestli máte dojem, že jste obdarovám talentem na angličtinu? Určitě jste musel nad angličtinou strávit stovky néli tisíce hodin, samo se to do hlavy nedostane…

samo to nešlo… stovky, tisíce hodin? To je pravděpodobnější. To množství hodin ale obsahuje i četbu apod., takže to nebylo jen ‚učení‘.

(jinak viz rozhovor se mnou v sekci informace)

Dobrý den.
Mohl by jste mi prosím poradit, kdy použiji jakou předložku v obchodní angličtině u podobný typů jako tyto…by 9%, at 2.5%, at 2,5 milion,by Euro 5 per unit … Existují ještě nějaké jiné předložky?
Děkuji :-)

Proč je to otázka na mě osobně? Proč se prosím nezeptáte v Help fóru?

by 9% – o 9 procent, např něco vzrostlo o 9 procent.
at 9% – na úrovni 9%.

Dobrý den,jsem úplný začátečník.Jenže už příští rok mám složit maturitní zkoušku v základní úrovni Anglického jazyka.Chtěla jsem se tedy zeptat jestli mám šanci je úspěšně složit s pomocí vaší stránky děkuji. :oops:

Na takové otázky se nedá moc odpovídat. Odpověď je ANO, ale záleží to nejvíc na Vás.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.