Help for English

FCE červen 2012

pokud vam v kurzech, ktere vas maji pripravit na FCE, ani nereknou jak bude writing probihat a co bude obsahovat, mozna by stalo za to se zamyslet, jestli se vyplati si je i nadale platit.

Ja se pripravuji na FCE v Irsku, a o povinne cetbe slysim poprve. Vztahuje se to na nas take??? Jak mi to muze pomoci pro zkouskach? Jedna se tedy o psani nebo doplnovani textu?? Jsem z toho nejaka zmatena.
Diky
Lenka

týká se všech a všude, je to standardní část zkoušky i FCE i CAE i CPE. Hodí se ale jen na jednu část psaní. Máte tam na výběr asi z pěti témat a dvě z nich se týkají četby.

Diky, prohledavam jejich stranky, ale nikde se mi to neukazuje jako set texts, pod cim to najdu?? Je to v tom leaflet PDF??
Diky

Tvrde jsem si tady zaplatila 4 tydenni kurs, a vubec na to neprisla rec :-(, asi se pujdu pripravit jinam na CAE

Na stránkách British Council jsou set texts uvedeny v části Writing: http://www.britishcouncil.org/…xams-fce.htm

No já ten kurz neplatím,jen znám jeho cenu…Platí mi ho firma,ale je to škola chlubící se velkým renomé a profesionalitou­.Účty astronomické a detailů k FCE zkoušce jsem dostal takové minimum,že jsem si musel vše popídit sám :-(

Nás v kurzu o možnosti četby informovali,ale nepůjdu do toho. Jednou jsme měli psát o knize i doma,ale nějak to nešlo tak lehce jak jsem si myslela. :-) Budu doufat,že v ostatních tématech najdu něco s čím se dá pracovat,ale pro ty kteří si to chtějí načíst:
Set texts for 2012 FCE are:
- William Thackeray: Vanity Fair (Black Cat or any edition)
- Mary Stewart: This Rough Magic (OUP)

Chci se zeptat,je tu někdo kdo dělá letos FCE 9.6. v Hradci? Jsem z Prahy,ale dostal jsem doporučení na Hradec a Pardubice,hlavně díky možnosti udělat všechny papers v jeden den,a nemuset jezdit dvakrát.Kdyby tu někdo byl,mohli bychom si vyměnit nějaké dojmy,díky ;-)

Já jsem dělala CAE v Hradci, až na chaotickou oraginazi to bylo dobré. Začínali jsme s drobnějším zpožděním kvůli zmatkům s klíči a hledáním správného vchodu ( ani sami organizátoři nevěděli). FCE jsem dělala v Praze a musím říct, že tam ta atmosféra byla úplně o něčem jiném, byla taková vážnější, už třeba jen proto že tam bylo více lidí a tak si člověk „wow, tak to asi o něco půjde“ . Na druhou stranu, jestli upřednostňuješ komornější atmosféru, školní prostředí, pak je pro tebe asi Hradec lepší volba. Každopadně pozor na Listening, akustika gymnazijních tříd není vždy ideální. Pardubice bohužel nemůžu posoudit.

Děkuji,organizace mi nějak nesedí,doposud jsem nedostal žádný detail,doufám že se vše nedozvím dva dny předem.Akustika listening ovlivní určitě dost,ale prý je možnost využití sluchátek..jak to v praxi funguje nevím.Vlastně ani moc nevěřím že bych prošel,jsem motivovaný ze školy a z výsledků testů nanečisto,ale mám tak moc mezer,že se dost bojím neúspěchu.Začal jsem se studiem před dvěma lety a všechny informace jsou tak nějak moc „čerstvé“.Něco třeba znám a ovládám,ale stačí menší stres,únava a už plavu.Díky za reakci a drž mi palce ;-)

Já budu dělat FCE v Hradci. Naše jazykovka přihlašuje studenty tam. V Praze jsem byla na základní státnici a vše v naprostém pořádku, proto jsem zvědavá na Hradec. Listening dělám doma při né zrovna ideálních podmínkách tak uvidíme jak to bude.Zatím mi přišlo jen oznámení,že jsem přihlášená a že rozpis kdy speaking a kdy písemná část dorazí do půlky května.

Ahoj, je zde někdo, kdo jde na FCE v Plzni 9.6. od Eufratu ? Rád bych s někým paralelně piloval speaking. Dík, Petr

to Ajkav: máme stejný termín i místo.Přišlo mi taky že bližší info dostanu na začátku května (to si já představuju jako první týden,ale budiž) nicméně dva termíny nečekám,požádal jsem si o speaking ve stejný den,a paní co to vyřizuje řekla že to zařídí,že už to zavedli kdysi pro ty,kteří to mají moc daleko…doufám že se týden předtím nedozvím že nakonec budou dva termíny ;-) pokud máš zájem,můžem si vypomoct s přípravou.

to Rockmaker: tak od včera vím,že mám dva termíny. 2.6 speaking a 9.6 ostatní :-) Ale speaking mám až od 14 hodin,takže dobrý. Každá pomoc s přípravou je vítána, teď už jde do tuhého :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.