Tak zítra to přijde.Ze srdce přeju všem co se s tím mořili jako já ať uspějí.Good luck!
Tak zítra to přijde.Ze srdce přeju všem co se s tím mořili jako já ať uspějí.Good luck!
Tak ako? Dúfam, že vám darilo. Moje pocity sú trocha zmiešané, ale prevažujú tie dobré – až sa obávam či to nie je tak, že kto má z toho zlý pocit, ten to dá a kto má dobrý pocit, ten neprejde Bola som prekvapená, že som nebola až taká nervózna ako som si myslela že budem a prekvapila ma aj uvoľnená atmosféra.
Reading – celkom dobrý, aj keď v prvej časti bolo pár dvojznačných
odpovedí (aspoň pre mňa)
Writing – ten ma prekvapil – v dobrom, stihla som to v pohode
v časovom limite (nanečisto, potom prepísať, pár krát skontrolovať) a
ešte som sa aj vošla do počtu slov (čo sa mi doma stáva málokedy, niekedy
napíšem aj 220), v prvej časti to bol formal letter a v druhej som si
vybrala article
UOE – prvá časť dosť ťažká (tá sa mi zdala ťažká aj pri robení
cvičných testov), potom to už bolo lepšie, hoci v druhej časti mi do
jednej medzery nič nepasovalo tak som tam nakoniec dala slovíčko len tak Word formation bolo
dosť ľahké
Listening – znova bola pre mňa najťažšia prvá časť – pri jednej
otázke som mala pocit, že tam nepasuje žiadna možnosť tiež bolo pár
chytákov, hádam som ich odhalila všetky
Speaking – aj keď som nepoužila všetky svoje frázy, ktorými som chcela
ohúriť skúšajúcich a pri diskusie som povedala asi 3× I agree; tých 15 minút
zbehlo naozaj rýchlo a už mne mali po skúške (aj skúšajúci boli veľmi
milí, neboli takí hroziví ako som si ich predstavovala)
Já byl v Hradci.Taky jsem byl překvapen že vše bylo jinak.Co musím říct z kraje je že organizace byla mizerná,ale přístup byl naopak docela fajn.Reading mi vůbec neseděl obtížností jako practise tests,bylo to úplně zmatečné,otázky které bych vůbec nečekal,obávám se že tuto část jsem totálně zkazil,i přesto že všechny zkušební testy jsem měl přes 80%.Writing byl celkem fajn,stejně jako ty jsem si obojí celé napsal,přepsal,zkontroloval a ještě mi zbylo 15 minut.Use of english mě zaskočilo,byl jsem si jistý vším,a i když to neni záruka že to bylo dobře,měl jsem z toho super pocit,bylo to opravdu snadné.Listening mě nezklamal ale rozčílil,to že to bude hrát z dvou malejch bedýnek na zdi jsem fakt nečekal.Ať to řvalo sebevíc,nebylo tomu moc rozumět.Listeningy jsem nanečisto dělal taky,ale sada pro 2012 byla teda maso,to jak mluvili rychle a jakou používali slovní zásobu mě úplně vykolejilo.Pochybuju jestli jsem vůbec čtvrtku otázek zodpověděl.Speaking byl fajn,cítil jsem se dobře,sebevědomě a nezadrhával jsem.Pochytil jsem několik chyb ve vyjádření a použití správné předložky,ale celkově docela ok.Jediné za co budu mít body asi stržené je,že i když sem obrázky vesměs popsal,i zodpověděl otázku a dal svuj názor,nebyla to minuta ani náhodou No a to je asi všechno,ale pokud projdu a budu jednou dělat CAE,už ji budu dělat v Praze.Přeji všem štěstí a dobré výsledky.
Ahoj, souhlasím že organizace v HK trochu vázla. U readingu mě to připadlo docela lehký měla jsem to hotové během půl hodinky a stihla to ještě 2× projet,tak uvidíme. Writing taky dobrý překvapilo mě,že bych si v druhé části vybrala klidně ty tři první. Vše bylo vcelku lehké. Ale zůstala jsem u dopisu. Use of english, dobrý,ale už vím o pár chybách. Tam si myslím to bude nejslabší. Listening mě překvapil,měla jsem z něho fakt dobrej pocit,tak doufám,že né zbytečně. No a od září hurá na CAE. Všem přeji krásné prázdniny,já teď nechci AJ nějakou dobu ani vidět.
Jako bych to o tom Hradci nepsala, na CPE určitě půjdu opět do Prahy
Škoda že když jsem se to dozvěděl,byla už zkouška zaplacena já si hrozně nerad hledám výmluvy,ale věřím že ten listening mohl dopadnout o něco lépe za lepších podmínek…
Však chybama se člověk učí, jen mě zarazilo, jak mohl Hradec získat nějaké opravnění pro pořádání mezinárodních zkoušek, když i písemná mturitní zkouška na našem maloměstkém gymmnáziu probíhá s daleko větší precizností.
toť otázka…s další zkušeností přijde i možnost srovnat to s jiným místem.Co mě zarazilo je,že když jsem četl informace o zkoušce,jak má zkouška probíhat,za jakých podmínek atd.,zklamalo mě jak to bylo doopravdy.Ano,kdo je výtečný angličtinář a FCE je pro něj lehká tak to určitě zvládne bez sluchátek a u readingu se sekačkou pod oknem,ale já ještě tak dobrý nejsem
Já byla v HK loni na PET, ještě s kamarádem, a měla jsem s listeningem ty samé problémy a kamarádka, co šla týden po nás na FCE, to samé. Všude píší, jakou mají vysokou kvalitu zvuku, ale v reálu posloucháte normálně z přehrávače a bedýnek a zvuk rezonuje místností. Ten poslech nám zkazil celkový dojem ze zkoušky a jen díky němu jsem si vůbec nebyla jistá, že projdu. Nakonec jsme naštěstí prošli všichni. Když jsme si jeli pro certifikáty, tak jsme to tam dokonce i říkali, že pokud nebudou mít poslech do sluchátek, půjdeme na další zkoušku jinam. Zdá se, že se nepoučili.
jak se zdá tak trošku klamou…jako třeba s neperlivou vodou,aby jste nerušili ostatní studenty…nechápu jak je potom tedy možné,že se neumějí domluvit,a pod okny,kde probíhal reading jezdil chlápek se sekačkou…prostě jsem čekal (podle toho co píšou) že jako certifikované centrum si průběh zkoušky ohlídají
No zrovna chlapík se sekačkou nemusí mít s testovacím centrem nic společného, to jsou prostě hloupé náhody. Stejně jako se nedá poručit bouřce nebo prudkému dešti.
Bouřce poroučet nechci,jen chci mít klid na zkoušku…v kraválu bych neudělal test ani z češtiny…ale to bohužel nebylo jen o tomhle.
Už jsou k dispozici výsledky z červnových zkoušek . Doufám, že na vás čekají samé dobré zprávy
Taky jsem zjistil, a uspěl jsem,sice mám C a ten poslech byl mizernej jak už jsem psal,ale učim se aj dva roky,jsem nanejvýš spokojen!!
ja som urobilaaaaa na ÁAčko 89/100 (tiež trošičku horší listening)
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.