Help for English

Článek na přání

 

Jen se chci zeptat opět na ty články se slohovýma útvarama, protože teď během března píšu písemnou maturitu a furt mi to není jasné :-(

Abyss: Testy Use of English jsou sice označené jako Intermediate, ale jejich úroveň se pohybuje mezi Intermediate a Upper Intermediate.

Článek o psaní slohových prací snad už brzy bude. Jen se k tomu dokopat. :?

Dobrý den,za měsíc budu dělat přijímací zkoušky z angličtiny na střední školu.Nedal byste sem pár testů ??????????
Na internetu je nemůžu najít.děkuji

:-D :-D Máte hezký web :-)

Dobrý den.Zhruba za měsíc dělám přijímací zkoužky z anglického jazyka na střední školu.Nešlo by sem prosím dát pár podobných testů?děkuji

Záleží na tom, na jakou střední školu a jak ty testy mají vypadat. Ty si každá střední škola dělá jinak, takže skutečně nevím, jak to bude vypadat ve vašem případě. Doporučuji si ale projít na našem webu všechny testy a cvičení úrovně ELEMENTARY popř. PRE-INTERMEDIATE.

Máte velký dar vysvětlit jednoduše i složité gr. jevy a různé jiné záludnosti. Proto bych vás chtěla poprosit o nějaký komentář k tématu Early x soon. Pokud zde takováto info již „vyšla“, prosím o nasměrování­. Díky.

Myslím, že to zatím v žádném článku nebylo. Nicméně je to tak:

EARLY = brzo (časně) ve významu např. brzy ráno
SOON = brzo – za chvilku (nebude to trvat dlouho)

I get up early (vstávám brzo).
I'll be back soon (brzy se vrátím).

Díky moc. Ještě bych si dovolila další příklady, zda to chápu správně: ve větě „Přišla včera dříve, než jsme čekali“ použiji sooner, a ve větě „Vstala jsem dříve než moje děti“ – earlier?
Díky ještě jednou.

Podle toho, jestli přišla za kratší dobu, nebo jestli přišla v dřívější čas. Tam může být obojí.

Docela by se šikl článek o tázacích zájmenech jako například WHO, WHAT, WHICH a WHOSE. Článek by mohl obsahovat třeba rozdíly mezi nimi (hlavně mezi what a which), tvorba otázek na podmět, předmět, zápárných otázek, otázek typu „S kým tam půjdeš“, „Na čem pracujete“ atd.

Ok, přidám to do seznamu.

Ahoj, :-) mě by se líbil nějaký příběh na pokračování zaměřený především na frázová slovesa, kde by každé pokračování obsahovalo i nějaký gramatický problém + zásobu slovíček, která by se v jednom díle opakovala tak, aby si je člověk zapamatoval, aniž by se je musel pracně šprtat. Ke každému dílu bych taky zařadila testík, který by prověřil, jak moc jsme gramatiku z toho dílu pochopili. Nejraději bych se do vytváření takového „seriálu“ pustila sama, kdybych si byla 100% jistá svou angličtinou… :shock:

Docela dost velký problém mi dělá používat předložky jako například OF, FOR, nebo TO ve větách, kde v českém znění žádné předložky nejsou. Nešlo by o tom něco napsat prosím? Dá se to někdy třeba logicky odpovidt podle pádu nebo tak, nebo se musím nazpaměť naučit všechna slovesa, která se pojí s určitéma předložkama?

Mno, pokusím se. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.