Help for English

Filtrování článků podle úrovně

 

Ahojte,

určite by bolo prospešné, keby ste do triedenia pridali filtre nielen pre určitú obtiažnosť: STARTER, ELEMENTARY ale napríklad aj filter „po ELEMENTARY“, tzn. že sa vo výsledkoch objavia aj články pre STARTER.

JJ hodně dobrý nápad, přikláním se k němu.

Abych nezakládal nové téma, tak to napíšu sem. Nevím jak u ostatních, ale mě moc korektně nefunguje výpis článků a testů v sekci gramatika pro určitou úroveň. Například když jsem si nastavil výpis testů a článků pro úroveň INTEMEDIATE, sice se mi zobrazily, ale u několika z nich jsou nefungující odkazy. Odkazy vedou na „Stránka nebyla nalezena – ERROR 404“.

Zkoušel jsem to i pro jiné úrovně než INTERMEDIATE, ale i tam se najdou chybné odkazy.

U kterých cvičení ti to konkrétně dělá?

Při výpisu článků a testů INTERMEDIATE jsou chybné odkazy u:
*
Spojení se členem nebo bez? (4)
Spojení se členem nebo bez? (3)
Spojení se členem nebo bez? (2)
Předpřítomný a minulý čas #2
Předpřítomný a minulý čas #1
Časté chyby #3: Souvětí a vedlejší věty
Gerundium vs. infinitiv (cvičení) #3
Gerundium vs. infinitiv (cvičení) #2
Minulá modální slovesa – cvičení #1
Tázací dovětky (Question tags) #2
Nepřímá řeč #1
Nepřímá řeč #2*

McKay:
chyba bude asi opravdu někde u tebe, zkoušel jsem prvních pár odkazů ve Firefoxu 3 a IE7 a stránky se mi zobrazily.
Nejlepší asi bude, když si zálohuješ záložky (Pro FF program MozBackup), hesla apod z prohlížeče, ten odinstaluješ (u IE to nejde) a znovu nainstaluješ. Pokud se těto zeptá jestli smazat i nastavení, tak dej ano.

Nebo ti to může taky dělat třeba nějaký firewall, ten by jsi měl taky překontrolovat, pokud ho používáš, zkus ho na chvilku deaktivovat třeba…

Tak to nevím, kde se mohla stát chyba. Vyzkoušel jsem to v Mozille, Opeře, IE a bohužel mi to nejde. Zkusil jsem vypnout firewall (používám ZoneAlarm), ale taktéž bez výsledku.

Jo ták, McKay myslí když se zadá způsob výpisu ‚výpis‘. Tam je skutečně nějaká chyba a ty odkazy to generuje špatně. Řeknu Petrovi, opravíme to.

Díky moc.

A čo riešenie pôvodnej otázky? ;)

Zamyslíme se nad tím… osobně si spíš myslím, že by to mělo být spíše něco jako +/-1, tedy když zadáte intermediate, vypíší se i úrovně o jednu větší i o jednu menší. Pochybuji, že by totiž někdo na úrovni advanced použil tuto funkci, protože toho články STARTER a ELEMENTARY nebudou zajímat. Zajímají ho spíše článku UPPER a ADVANCED. Studenta ELEMENTARY zase zajímají články STARTER, ELEMENTARY a PR4E-INTERMEDIATE.

Pokud jsem něco nepřehlídl, měly by být špatné odkazy opraveny.

A když už jsem ten kód otevřel, tak jsem se rozhodl vyřešit i filtrování podle úrovně. Použil jsem řešení, které navrhuje Marek – při vybrání úrovně se zobrazí články s +/-1 úrovní.

Určitě budeme sledovat Vaše reakce a podle toho tuto funkci můžeme upravit.

Ahojte,

ten filter +/-1 funguje tak, ako ste popísali.
Veľká vďaka. Ihneď je to lepšie.

Predsa však by som bol skôr za to, aby sa vypisovali všetky nižšie úrovne a žiadna vyššia, a možno by mohli byť ďalej radené podľa obtiažnosti od najvyššej po najnižšiu, čo by vyriešilo prípad, kedy by študenta na úrovni ADVANCED nemuselo zaujímať to, čo študenta na úrovni STARTER, takže by ho to „neobťažovalo“ vo výsledkoch na prvej stránke.

Tu už by sa ale dalo zamyslieť nad tým, či by sa filtre nedali reťaziť, ako napríklad v Excely? Napríklad zoraď podľa obtiažnosti vzostupne. Ak je výsledkom viac článkov rovnakej obtiažnosti, zoraď podľa témy, autora, či dátumu príspevku. Tak by som sa skôr dopracoval k tomu, čo chcem. Je tu už pekná kopa článkov.
Z programátorského hľadiska to nie je priveľmi zložité. ;)

A co tam dát výběrové políčko, kde bych se pomocí operátorů < > = +/- 1 nastavil co se má zobrazit?

Je totiž pravda, že třeba zrovna mě se hodily zde uváděné možnosti včetně té co tam byla předtím. :)

No, my se chceme zase vyhnout tomu, aby to bylo moc složité. Samozřejmě není problém naprogramovat různé spešl funkce (tedy pro Petra ne), ale jde o to, jestli by to potom nebylo na úkor přehlednosti, jednoduchosti… a jestli by vůbec takové funkce lidé používali.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.