Help for English

Missionaries - Mormoni

Ale pozor, jejich záměrem NENÍ učit anglicky, ale obracet lidi na svou víru. Když se spřátelíte, budete automaticky o svých přátelích chtít vědět víc, tak se jich na to dříve nebo později zeptáte… oni vám to zcela přátelsky bez nátlaku vysvětlí… jejich vysvětlení se vám bude líbit. Jednou se přidete podívat na nějakou jejich session. A takhle pomaličku vás budou lákat, až vás jednou polapí.

Jasně, že se jim to nepodaří u každého, ale JE TO JEJICH ZÁMĚR. je to proč sem přijeli, je to proč učí zadarmo. Učení jazyka je jen záminka, jak se dostat k lidem blíž.

A jakmile vás něco takového pohltí, ven se jde jen těžko. Bohužel, mám s tím osobní zkušenost. Ne přímo s mormony, ale je to podobné.

Teď jsi mě teda trochu vystrašil. Rád bych si to celkem poslechl, ale rozhodně nechci dělat něco, proti čemu jsem kdysi býval…
:?

Sekty hlavně fungují na tom principu, že nikdy neřeknou člověku všechno najednou. Je to postupné, a když si člověk uvědomí o co jde, bývá už pozdě.

Jak uvaříte žábu?
Když ji hodíte do vroucí vody, tak vyskočí.
Ksyž ji ale dáte do studené, postupně zahříváte, ani si nevšimne, a když zjistí, že se to s ní vaří, už je pozdě.

(Nevím, jestli to tak v reálu s žábama funguje – já žáby nevařím). :-)

Já taky ne :-) ale pointu chápu :-)
Holt budu muset být nanejvíš opatrný :-) :-)

A já už chtěla závidět, že u nás „na vsi“ nic takovýho není :-) Opravdu zajímavá témata. Je skvělé, že se tady objeví názory pro i proti…
to Seqwence: Držím palce, aby Ti „zazpívaly“, ale nelapily :-D

Když jsem tam já mezi ně začala chodit, tak jsem od nich žádný nátlak nepociťovala. Přišli mi spíš jako takový trochu vystrašení mladí kluci, kterým se docela stýská. Dokonce věděli, že jsem křesťanka (pokud se tak dá nazvat člověk, co věří v Boha a nikam nechodí) a nijak na mě nenaléhali, až tedy na jednoho, ale i ten to po chvíli vzdal. Je to jako s ostatními lidmi, někdo je holt horlivější, někdo zase klidnější. Pozor si ale určitě dávejte, i když nemusíte být zrovna předem předpojatí. Jejich systém myslím funguje (nebo aspoň fungoval) tak, že před odjezdem ve své církvi losují o tom, kam kdo pojede. Jeden dokonce ani nevěděl, kde je Česká republika a myslel si, že musí jet do Ruska :-D. Ne každému z nich se toto líbí, ne každý jezdí na misi (jak tomu říkají) rád. Jak říkám, já tam chodila asi 2 roky a prošla jsem bez újmy na zdraví (fyzické i duševní :-D). Ale nikdy nevíte, na koho natrefíte, to je fakt. A vy mladí si dávejte pozor na zamilování :-D, to je asi jedna z nejsnadnějších forem, jak polapit člověka. Znám takový případ, ovšem konec této story už neznám – údajně snad s nimi žije spokojeně v Utahu.

A taky mi vyprávěli, že když chodili od domu k domu a vyprávěli lidem o své víře a o pomoci lidem, tak jim hned ten člověk řekl, že pomoct by klidně mohli, že zrovna kope díru pro potrubí :-). A co na to Mormoni? No fakt přišli kopat :-D :-D:-D!

Právě o tom mluvím, je to celé „bez nátlaku“. Kdyby byl nátlak, měli by to prohrané. Pomalu, pozvolna… i jedna dušička stojí za to. :-)

Určitě! Myslím, že to je taky ten důvod, proč vysílají mladé lidi do světa. Nikdo se neseznamuje snadněji, nikdo není tak přístupný a otevřený, jako právě mladí lidé, ale to už je holt jejich osud.
Když jsem tam přišla poprvé, myslela jsem, že budou něco jako Svědci Jehovovi a taky jsem tam seděla jak na trní. Ale vše probíhalo k mému překvapení naprosto přátelsky a v takové fajn atmosféře.
Na „zcestí“ se člověk může dostat kdekoliv a kdykoliv ve svém životě, tady jste aspoň předem byli varováni :-). Nechci vás ani nabádat ani zrazovat, ale asi byste vy nezletilí měli tento fakt doma zkonzultovat.
A pro ty ostatní mám tuto radu: Všeho zkuste, dobrého se držte (to je zrovna z Bible, ale myslím že pravdivé :-)).

určitě to zkus…myslim,že když jim nedáš adresu a telefon, tak ti ty hodiny víc pomůžou než ublíží 8-)

Tak teď jsem od tam přišel :-)

A? Dojmy jsou jake? :-)

No byl jsem tam 2h – 1.hodina byla taková prezentačí ála co dělají, kdo jsou, co ta církev je apod… To šlo celkem vpoho, teda až na to, že jsem vyfasoval „KNIHU MORMONOVU“, což mě celkem udivilo, ale co už, řekl jsem jim, že se o nich něco chci dozvědět, tak proč ne, zní to zajímavě :)

2.h už byla jazyková, to jsme měli takového borečka Randyho a každý jsme se představovali, pak domlouval, co budeme dělat v příštích hodinách apod…
Jsou hodně milí a celkem fajn… kdo bydlí v Brně, jen doporučuji, ale zase se tam nenahrňte, v skupince je nás už 9 :-D

To je dobré. Určitě musíš říct, co bude dál :-)Budu držet palec.

Jen jeden palec? :-D :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.