Help for English

Výkladový slovník: Macmillan, Cambridge, Oxford, Longman

Dám tento topic ještě sem, myslím, že si ho tady všimne více lidí :-)
.............­.............­.............­.............­..........
Myslím, že by to stálo, za velkou recenzi, srovnání těchto tří slovníků :-D
Aby se ukázalo kdo z koho :-)

Pane Víte, jaký byste doporučil jako nej.

+ Názory ostatních.

Mám Longmana a jsem nadmíru spokojený.
Podle mě jsou všechny plus/mínus stejně kvalitní.
Pořízením kteréhokoliv z nich rozhodně neuděláte chybu.
BTW: Na Macmillan tu už velká recenze je (100procent)

Mám Maca a taky super :-)

:-) ano vím, že je na něj recenze.

Rád bych někdy viděl nějakou recenzi, kde se všechny srovnají dohromady :-).

Zatím přidám svoje zkušenosti:
Vlastním MED a CAD
Po stránce kvality definic se mi zdá lepší CAD, ale jak již bylo zmíněno, záleží jak na kterém slovu. Ale kdybych to měl nějak zesumarizovat, tak z 10definic je jich 6,5 lépe napsaných v CADu.

Dále v čem se mi CAD více zamlouvá, že je o dost hbitější, rychlejší a má lepší a o dost rychlejší vyhledávání (CDROM).
MED je zase určitě o něco obsáhlejší a k některým slovíčkům více vypsaných významů, což bych ale nehodnotil jako klad. Protože mi připadá, že v CADu sice některé definice nemají rozepsané na 3podobné typy, ale parádně zakomponované do jednoho vysvětlení, které mluví za vše.
V čem je MED o dost lepší je používanost slov.

Ale co u mě hlavně rozhodlo je,že CAD vyhrál. Tak, že, když si zkopíruji jakokoli část textu (definici, příklad), tak mi to zkopíruje jenom text označený a né jako MED, který k tomu přidá malou reklamu „Macmillan English Dictionary for Advanced Learners CD-ROM 2nd Edition. CD-ROM © Macmillan Publishers Limited 2007. Text © A&C Black Publishers Ltd 2007.“

věřte, že po chvíli vám to začně lést na nervy :-).

Verdikt: oba slovníky velice vyrovnané, ale mě osobně se více líbí CAD, je to ale opravdu dost subjektivní.
P.S. Hodnotil jsem hlavně CDROM verzi, na knížky se totiž dost práší.

CAD 9,5
MED 9

Já mám všechny a jsou opravdu hodně podobné, ale teď připravuji recenzi na nový Longman a musím říct, že je hodně zajímavý. Co do obsahu je velmi podobný (ač celobarevný), ale místo přiloženého CD má dokonce DVD (2GB) a to je fakt ‚našlapané‘ :-)

Ale jinak se rozhoduje opravdu těžko. Pokud hledám něco ‚zapeklitého‘ stejně se podívám do všech :-)

Jinak jsem teda spíše na počítačovou verzi a papírové mi všechny doma leží a práší se na ně a tak oceňuji interaktivnost a tady jsou taky podobné, ačkoli každý trošičku jiný a každému v tomto ohlednu IMHO vyhovuje něco trochu jiného.

Jo a pro srovnání jsem si ještě pořídil Collins, který je v papírové podobě taky docela slušný, ale přiložené CD je taková katastrofa, že mě překvapuje, že něco podobného jsou schopni poslat do světa…

Já mám ještě malý od Oxfordu (WORDPOWER). Je super přehledný, ale občas tam prostně něco nenajdu. Proto poslední dobou preferuju Longmana.
Myslím, že Marek má všechny uvedené slovníky doma, ale jestli se mu na ně bude chtít dělat recenze (porovnání) to si nejsem jistý.
Já myslím, že každý ze slovníků má svá drobná plus i mínus, ale v globálu jsou hodně podobné. Možná je to jak píšeš spíše otázka subjektivního pocitu :-).

Vidím, že Roman je taky dobře zásobený :-)
Jak tak koukám, tak i v studijních materiálech mám ještě co dohánět :-)
Ale raději bych to měl v hlavě naž na poličce :-)

A co se týče Longmana a CD verze, tak supr, až na to, že je cca každý měsíc potřeba vložit originální CD do mechaniky a „it drives me crazy“ :-), takže jsem rezignoval a používám internetový Cambridge.

to honyk: a zdá se ti lepší definice v online Cambridge nebo v Longmanu?

A který Longman máš? Mně to nedělá žádný slovník a jiným to dělá Macmillan, co já vím, ale já je mám už dlouho a nic.

Jinak tady jsou možná najdeš PATCH:
http://www.pearsonlongman.com/…ies/support/

Řekl bych 50:50. Někdy je to srozumitelnější tu a někdy támhle :-) Ale musím přiznat, že jsem to až tolik neporovnával.

Romane, ten Longman, o kterém píšeš, mají ho už na englishbooks nebo ještě není v prodeji? Už se na recenzi moc těším.

Romane, díky za patch (mám Contemporary).
Už se těším na tu recenzi toho nového slovníku. Taky jsem se zrovna na Englishbooks díval jestli už je tam nějaký nový slovník od Longmana ale nic jsem nenašel.

Ale zato jsem našel tohle a do toho bych se docela rád podíval. Bohužel u nas v Třebíči to asi nikde v obchodě mít nebudou :-)
http://www.englishbooks.cz/…Culture.html

Já myslím, že to u Demla mají :)

Snad si to nepletu s jiným titulem

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.