Great article
Very good.
I'm added this one site to bookmark.
Keep up the good work.
Komentáře k článku: Frázová slovesa se slovesem GET (1)
Great article
Very good.
I'm added this one site to bookmark.
Keep up the good work.
použité časy
Dobrý večer,jde tu sice o frázová slovesa,ale chtěla bych se zeptat proč ve větě ,,I've been kicked out because I got behind with my rent,, je v první části použitý předpřítomný čas a v druhé u slovesa got minulý? Já tomu rozumím tak,že nejprve jsem nezaplatil a potom jsem byl vyhozen,takže v první části věty bych použila čas minulý a v druhé předminulý.Ale asi to tedy chápu špatně a potřebovala bych vědět v čem se mýlím. DĚKUJI
použité časy
Dobrý večer,jde tu sice o frázová slovesa,ale chtěla bych se zeptat proč ve větě ,,I've been kicked out because I got behind with my rent,, je v první části použitý předpřítomný čas a v druhé u slovesa got minulý? Já tomu rozumím tak,že nejprve jsem nezaplatil a potom jsem byl vyhozen,takže v první části věty bych použila čas minulý a v druhé předminulý.Ale asi to tedy chápu špatně a potřebovala bych vědět v čem se mýlím. DĚKUJI
Re: použité časy
Protože první věta říká něco o současnosti: jsem vyhozenej, vyhodili mě, mám peška. Druhá věta neříká nic o současnosti, že bych teď měl zpoždění, že bych teď byl ve skluzu… mluví o minulosti, o tom, co se předtím stalo. Proto pouze minulý čas.
Re: použité časy
Protože první věta říká něco o současnosti: jsem vyhozenej, vyhodili mě, mám peška. Druhá věta neříká nic o současnosti, že bych teď měl zpoždění, že bych teď byl ve skluzu… mluví o minulosti, o tom, co se předtím stalo. Proto pouze minulý čas.
Re: Re: použité časy
Děkuji za rychlou odpověď.
rozdíl
Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat, jestli je nějaký rozdíl mezi FALL BEHIND a GET BEHIND WITH. Děkuji.
rozdíl
Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat, jestli je nějaký rozdíl mezi FALL BEHIND a GET BEHIND WITH. Děkuji.
Re: rozdíl
Ve významu, že je někdo s něčím pozadu, rozdíl není.
Get over
Dobrý den, jen pro pořádek, když budu chtít říct, že musím překonat bolest tak věta bude znít I've to get over the pain. ??? Děkuji.
Get over
Dobrý den, jen pro pořádek, když budu chtít říct, že musím překonat bolest tak věta bude znít I've to get over the pain. ??? Děkuji.
Re: Get over
ANo, i tak to jde říct.
GET ALONG
Ahojky,chtela jsem se zeptat, jestli GET ALONG znamena automaticky ze vychazi dobre.. Takze zapor by tedy byl We dont het along.. Mam pravdu??DEkuju moc a preju kraaasnej proslunenej den
GET ALONG
Ahojky,chtela jsem se zeptat, jestli GET ALONG znamena automaticky ze vychazi dobre.. Takze zapor by tedy byl We dont het along.. Mam pravdu??DEkuju moc a preju kraaasnej proslunenej den
Re: GET ALONG
Ano, přesně tak.
Je gramaticky správně věta:
He finally got round to studying on his final examination.
Google to toiž nějak nebere, tak mě to znervózňuje
díky za odpověď
Je gramaticky správně věta:
He finally got round to studying on his final examination.
Google to toiž nějak nebere, tak mě to znervózňuje
díky za odpověď
Re:
myslíte že nebere celou tu větu nebo vazbu GOT ROUND TO STUDYING? Tu vazbu myslím bere, a celou větu ne, protože tam máte špatnou předložku ON.
Re:
myslíte že nebere celou tu větu nebo vazbu GOT ROUND TO STUDYING? Tu vazbu myslím bere, a celou větu ne, protože tam máte špatnou předložku ON.
Re: Re:
Myslel jsem celou větu, předložka má byt for, spletl jsem se. Díky-)
Re: Re:
Myslel jsem celou větu, předložka má byt for, spletl jsem se. Díky-)
Re: Re: Re:
když dáte jen „got round to studying“ tak to přece něco najde, ne? Proč to hledáte i s HE i s FINALLY?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.