c.1.
muzete mi prosim prepsat zduvodneni proc ucitel nechodi do skoly? muj prohlizec (chrome) mi zobrazuje jen 1/2 toho zluteho okna se zduvodnenim (je priliz odsazene vpravo)
dekuji
Re: c.1.
prilis*
Komentáře k článku: Prostý či průběhový? Cvičení 1/A
c.1.
muzete mi prosim prepsat zduvodneni proc ucitel nechodi do skoly? muj prohlizec (chrome) mi zobrazuje jen 1/2 toho zluteho okna se zduvodnenim (je priliz odsazene vpravo)
dekuji
prilis*
prilis*
Re: Re: c.1.
Pan Brown je učitel. Do školy tedy už nechodí (není to školák). GO TO SCHOOL totiž znamená „chodit do školy jeko žák/student“. O něm bychom museli říct HE GOES TO WORK TO A SCHOOL, např. – chodí do práce do (nějaké) školy.
Diky moc us sem to pochopil
Re: Re: c.1.
Pan Brown je učitel. Do školy tedy už nechodí (není to školák). GO TO SCHOOL totiž znamená „chodit do školy jeko žák/student“. O něm bychom museli říct HE GOES TO WORK TO A SCHOOL, např. – chodí do práce do (nějaké) školy.
Re: Re: Re: c.1.
a/nebo HE GOES TO THE SCHOOL.
ne?
na tohle je perfektní si přečíst článek tady na webu ' Záludné předložky' zadejte do vyhledávače. a nelekněte se pavouka na posteli.
jen 60%
A jéje,asi jsem to nepochopila
60%, dobry… Pro zacatek. Mimochodem ten kluk ani nahodou nevypada ze jde do skoly. Je evidentni ze jde na vylet to je prece jasny…
60% no to jsem tedy zvorala. Musím vás zase pochválit moc se mi vaše stránky líbí.
Re:
Tady jde krasne videt, jaky je rozdil mezi pritomnym prostym a prubehovym casem. Clovek musi MYSLET, nic vic, nic min;) Pan ucitel mi sice chodi do skoly, ale aspon uz to nezapomenu ;))
Re: Re: Re: Re:
S ceskou pastikou v batohu:D Jestli si takhle nekdo predstavuje cestu do skoly, tak mu zavidim – me napadnou precpane krizovatky, spechajici lidi a cervena na kazdem prechodu pro chodce, pres ktery musim jit;)
to jsem necekala, jen 40%. Ale vubec jsem o tom nepremyslela:( Chci podekovat za vase stranky, jsou skvele. Jsem uz pres pul roku v zahranici a zapomela jsem si knizky. Jsem moc rada ze jsem nasla tuhle stranku. Bohuzel ale zjistuju ze spoustu veci umim spatne a docela spatne se to odnaucuje. Jak se to mam naucit znovu a hlavne se pri mluveni prinutit na to myslet, kdyz uz nejakou dobu mluvim tak se to tezko meni predem dekuju za nejakou radu.
výborný testík, zdál se lehký ale nakonec mi docela zamotal hlavu .. a nachytala jsem se: pan učitel (Does he go to school?) – to me opravdu překvapilo a Robert (Is he going to church?) to byla moje hloupá chyba
nooo,treba nad tym poriadne logicky rozmyslat.
Tak to mi moc neslo- ale ty vysvetlivky k chybam zneji tak logicky, ze se musim smat sve vlastni nechapavosti
Re: Kostel
IS HE GOING TO CHURCH znamená, jestli právě jde do kostela. Nejde. právě tam je.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.