Help for English

téma pro článek

 

Já se budu moc těšit, přeci jen Vaše vysvětlení dokáže utkvět v paměti.

snad se to tu ještě neobjevilo:

Počasí, nějaký velký přehled, vím, že je to dost náročné, však to nespěchá :-)

Díky za tip. Uvidíme. Píšu si na seznam.

a jak velký ten seznam už máte? :D

Docela dlouhý… a nejlepší na tom je, že když jdu psát nový článek, většinou je to něco, co na seznamu ještě nemám. :-)

ja by som celkom uvital nejake clanky na formalnu anglictinu, knizne slova a frazy, atd. Viem, ze nie som velmi konkretny, ale snad viete, co mam na mysli.
Ono som dost totiz frustrovany, ze ked robim niektore SAT cvicenia, tak vela slovicok ani neovladam. Mozno ma rovnaky problem viac ludi…

Pozeral som sekciu „Realie“ a nasiel som clanok, ktory zhruba vysvetluje colege system v Spojenych Statoch. Bolo by mozne napisat podobny clanok aj o systeme v Anglicku?

Bol by som rad keby sa clanok objavil prave na tychto strankach, kedze su urobene naozaj kvalitne a prehladne. Dakujem:)

a este by som poprosil clanok o slovicku yield. Osobne sa mi zda, ze ked ho niekedy vidim v kontexte, tak stale v inom vyzname :(

že by toto slovíčko mělo moc významů, tak to se mi vůbec nezdá

No, někdy si myslím, že než psát článek, stačí se podívat do slovníku… Máte kvalitní výkladový slovník? Tam podobné věci najdete i s příklady použití apod.

přesně tak :-)

no, ano, nejake vyznamy toho slova su aj na HFE webovom slovniku, ale
uz som sa stretol aj s vyznamami, ktore su uplne nesuvisiace: napr v HIMYM Barney, ktory zdvihol ruku na to, aby mu niekto tlapol, ale nikto nechcel, tak ju drzal hore a hovoril: „this fist will not yield“ a taktiez som sa stretol v programovani v Pythone s prikazom yield a tiez v podstate robi nieco, co nechapem, ako sa odvodilo z povodnych vyznamov. Preto ma napadlo, ze ked uz sa pisal clanok na slovicka s mnohymi vyznamami a vazbami(napr. keep), tak by mohol byt aj na yield. No ale idem este pohladat aj v inych online slovnikoch, lebo ten moj domaci ma len to, co je aj v tomto HFE slovniku :-(

no, já myslel slovník typu Oxford/Cambrid­ge/Macmillan/Lon­gman. Tam najdete krásně slovíčko YIELD a jeho významy jako slovesa a podstatného jména + příklady použití.

Janže KEEP je daleko důležitější sloveso, než YIELD.
Pokud se student dostane k mnohovýznamovosti slovesa YIELD, tak předpokládám, že už ví, kde si tyto významy najít :-)

KEEP studenty provádí skoro od první lekce a často jej mají naučeno špatně, nebo špatně používají stále jen jeden význam a text jim pak nedává smysl…

no, uz som radsej ticho :-) Ako pozeram, tak napriklad ten cambridge dictionary to ma popisane velmi pekne :-) Uz sa asi definitivne prestanem spoliehat na slovnik v mobile a ten na policke :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.