Dobrý den,
nevím jestli už to v diskusi neproběhlo ale kdysi jsem někde viděl větu:
Mind if I smoke? ve smyslu: Nevadí Vám, že kouřím. Může to být takhle,
nějak se mi to bez slovesa do nezdá. děkuji
Komentáře k článku: Slovíčko MIND
Dobrý den,
nevím jestli už to v diskusi neproběhlo ale kdysi jsem někde viděl větu:
Mind if I smoke? ve smyslu: Nevadí Vám, že kouřím. Může to být takhle,
nějak se mi to bez slovesa do nezdá. děkuji
Re:
No je to hovorové a v podstatě je zde vynechán začátek:
DO YOU mind if I smoke?
Dobrý den,
jaký je prosím přesný rozdíl mezi „something crossed my mind“ a „something occured me“?
Děkuji
Dobrý den,
jaký je prosím přesný rozdíl mezi „something crossed my mind“ a „something occured me“?
Děkuji
Re:
Ty druhou větu máte odkud?
Re:
Ty druhou větu máte odkud?
Re: Re:
Slyšel jsem to v jednom díle britského seriálu Profesionálové a taky mi to nejdřív přišlo zvláštní. A vyplivl mi to pak i překladač, když jsem si to ověřoval. Ale zní mi to trochu divně.
Re: Re:
Slyšel jsem to v jednom díle britského seriálu Profesionálové a taky mi to nejdřív přišlo zvláštní. A vyplivl mi to pak i překladač, když jsem si to ověřoval. Ale zní mi to trochu divně.
Re: Re: Re:
a nebylo tam „something occurred TO me“?
Re: Re: Re: Re:
Ano, máte pravdu, bylo. Když jem to sem psal, tak mi to TO vypadlo.
A to je tedy v pořádku?
Ano, proč ne…
Ano, proč ne…
Nevím, přišlo mi divné.
Zdravím, výborný článek Moc mi pomohl, avšak i přesto nedokážu pochopit frázi “It's states of mind”. Předem děkuji za odpověď.
Zdravím, výborný článek Moc mi pomohl, avšak i přesto nedokážu pochopit frázi “It's states of mind”. Předem děkuji za odpověď.
A kontext?
nemá to STATE OF MIND – stav mysli. HIS/HER/MY/YOUR STATE OF MIND dává smysl. IT'S STATES OF MIND jste viděl kde?
nemá to STATE OF MIND – stav mysli. HIS/HER/MY/YOUR STATE OF MIND dává smysl. IT'S STATES OF MIND jste viděl kde?
http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/…es/mi_hp.jpg
Stránku, kde jsem viděl “states” nemohu najít :/
http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/…es/mi_hp.jpg
Stránku, kde jsem viděl “states” nemohu najít :/
No právě… “It's states” není správně… Jinak jak píše Marek
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.