Help for English

Google Chrome-problémy se zobrazením

 

Myslím, že se to zde již několikrát zmiňovalo, ale problém dle mně stále trvá.
Bublina u žárovky se často objevuje mimo okno prohlížeče.
Dále se spousta bublin s vysvětlením neobjevuje vůbec.

Ano, sám používám Google Chrome a je to opravdu nepříjemné. Bohužel sám nejsem dobrý kodér, abych snadno vytvořil lepší řešení.

Ten současný systém je jedinečný tím, že nevyžaduje mít zapnutý JavaScript, vše se řeší čistě na bázi CSS.

ano, ale mas tu nejake problemy so standardami…

Osobne si myslim, ze chrome dodrziava standardy spickovo, takze ked sa nieco zobrazuje tak, ako nema, tak je na vine kod stranky.
Noze poupravuj trosku tie templaty, a vsetko bude O.K. :-)

Bylo by skvělé, kdyby se to nějak vyřešilo. Google Chrome totiž udělal obrovský pokrok od první verze, a při implentování možností doplňků jsem na něj naplno přešel.

2 tomasnovella: ano, (ne)validita mě samotného překvapila, když jsem jí naposledy kontrolovat, tak HFE bylo čisté :-), ale žádný z těchto problémů se ani neblíží, (nejspíš) neovlivňuje okénko, které vyskakuje z žárovičky.

Pokusím se to nějak vyřešit, ale je to velký boj s každý prohlížečem. Nemluvím teď konkrétně o HFE, ale pouze o testovací stránce, kde se zobrazuje bublinková nápověda. Tato stránka může být ZCELA validní a každý prohlížeč si s ní poradí po svém, ladění bylo velice frustrující, když to v jednom prohlížeči nefungovalo a v ostatních ano, po úpravě to zase nefungovalo v jiném a tak pořád dokola.

Je nutné připomenout, že nyní je nutné optimalizovat pro 4 prohlížeče: IE, Firefox, Opera a Chrome.

Pokud si dobře pamatuji, když jsem ladil současné řešení, tak se to celé komplikuje, když je na stránce bublinek více. Protože je nutné, aby aktivní bublinka překryla ostatní žárovičky…

BTW – Firefox také velmi dodržuje standardy a v něm se bublinka zobrazuje správně, tohle není jen o standardech, ale když dva lidé dělají totéž tak to nikdy není totéž.

Toto vlákno, ale nemá být o prohlížečích, ale o bublinkové nápovědě v Google Chrome a na to můžu říct jen to, že se s tím pokusím poprat a v případě, že by někdo měl konkrétní nápad, budu jen vděčný.

V Chromu jsem problém dočasně vyřešil doplňkem IE Tab (otevře stránku jakoby v Internetu exploreru 7). V něm vše jede jak má.

no mojim konkretnym napadom je urcite zvalidnit stranku.
Ver mi, ze pri renderovani stranok plati teoria chaosu, tj. nejaka nevalidna somarina nejakeho tagu moze sposobit uplne ine renderovanie vnoreneho tagu neviemktorej urovne, popripade aj uplne nesuvisiaceho tagu :-).

Ano, je pravda co pises, ze aj validnu stranku interpretuju rozne browsre rozne, ale myslim si, ze to teraz uz nie je az tak kriticke, ako kedysi. Ako si aj ty sam napisal, okrem Chrome je na tom taktiez velmi dobre aj FF, a imho nepochybne aj opera, takze pri nejakych beznych veciach(ktore niesu na hranici standardu) by nemali robit problemy.

Predsalen je podozrive, ze Chrome zobrazi spravne miliony stranok dodrziavajucich normy a tuto jednu nevalidnu zobrazi zle…

Je totiz sice pekne, ze si tie bubliny spravil bez pouzitia JS, no potom treba ratat s tym, ze treba to CSS aj dost hackovat, ked chces, aby to vsade behalo.
Osobne by som sa na teoreticku eleganciu riesenia vykaslal, radsej to zbuchal v JS(pokial by zvalidovanie tomu nepomohlo) a mal proste prakticku funkcnost :-)

Drzim palce

Děkuju za radu, pustil jsem se do zvalidnění stránky a ikdyž jsem opravil jen ty nejzákladnější chyby, které s bublinkami opravdu vůbec nesouvisely, tak nyní bublinky fungují lépe.

V současné době vím, že bublinky ještě zlobí u některých testů výběr z možností:

www.helpforenglish.cz/…ple-choice-/

Budu postupně pokračovat v validnění… V případě, že narazíte na další problém s bublinkami, dejte prosím vědět do tohoto vlákna.

http://helpforenglish.cz/…vety--2.html
Zde se stále obrovská spousta bublinek vůbec neukazuje.

Myslím, že se již u tohoto článku ukazují všechny bubliny, nicméně spousta jich je stále „mimo obrazovku“, hodně vzdálené od bubliny, na svém 24 desktopovém monitoru bubliny nakonec vidím, ale na notebooku ne.
V tomto článku: http://helpforenglish.cz/…nulosti.html
neukazují snad žádné bubliny

Wow, to byla rychlovka, už fungují. Jsem si proletěl pár článku a již se vyskytují téměř všude, už zlobí jenom vzdálenost toho okénka od bubliny.

pozeram, fakt je to uz lepsie.
Skus vsak stranku este doklepat aspon na uroven XHTML 1.0 Transitional. Ked budu stale nejake chyby, skusim navrhnut nieco ine, aby to slo

Všimla jsem si, že bublina se chová různě, když je anglická věta na konci odstavce a když je uprostřed odstavce. Pokud je pak text anglické věty dlouhý, dostane se mimo monitor. Zdá se že se pak počítá pozice od jiného elementu.
Zkusila jsem upravit styl a otestovala ve FF 3.5, IE a Chrome. Zdá se, že funguje. Ještě by to chtělo ověřit v jiných prohlížečích.
Úprava spočívala v tom, že jsem v externím stylopisu u prvku „a.info“ smazala vlastnost „position:rela­tive“.
Vyzkoušejte, snad se to nebude mlátit s něčím jiným.

teď jsem si přišel pár článků a opět spousta bublinek chybí, a to myslím, že ještě před týdnem se skoro všechny ukazovaly.
http://helpforenglish.cz/…vety--2.html

Děkuji za odpovědi a pomoc.

Omlouvám se, ale v současné době jsem pracovně velmi vytížen, takže se této problematice nestíhám věnovat. Věřím, že koncem týdne připravím další sadu úprav.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.