Help for English

FCE březen

Dělal jste někdo FCE v tomto termínu? A jaké máte pocity?

Ahoj, já jsem byla v Pardubicích, bylo nás tam asi 55. Reading mi přišel celkem v pohodě (až na slovíčko conundrum). U writingu první dopis mi celkem sedl, v druhé části jsem si vybrala story, ale docela jsem se v tom zamotala. UoE taková klasika, nic extra těžkého tam nebylo, ale splést se tam dalo. U open cloze jsem u třech nejprve nevěděla co doplnit, nakonec jsem něco vymyslela, ale těžko říct, jestli to bude ono. U Listeningu jsem měla problém s první částí, která mi jinak nikdy problémy nedělala, ale bylo to spíš únavou a tím, že mi chvíli trvalo, než jsem si zvykla na zvuk v sále, další části už byly lepší a orientovala jsem se. 20. jdu na ústní.

Já jsem byla v Brně. První 3 části se mi zdály docela v pohodě, dokonce i use of english se kterým mám vždycky problém. U listeningu už jsem taky byla hrozně unavená a nemohla jsem se soustředit, takže listening kterej mám vždycky nejlepší budu mít asi nejhorší. Na speaking jdu až 27.

Ahoj, tak já jsem byl prozměnu v Olomóci. Prostředí super(malé, příjemné, útulné) a bylo nás tam asi 25. Všechno proběhlo hladce; ten listening byl sice místy dost těžký a řekl bych, že tomu trochu příspěla i špatná akustika, ale s tím se asi musí počítat.
Jinak celkově jsem spokojený(teda zatím když ještě neznám výsledky :-)) Na speaking jdu za týden.

Já jsem psala v Ostrava a bylo to lehčí než jsem předpokládala, až na reading, který mi dělal největší problém. Jinak pohoda. :)

drzim palce :-)

Díky, budeme to potřebovat(teda aspoň já určitě).
Ještě jedna maličkost… slyšel jsem, že na speakingu budu vědět chvilku dopředu s kým budu ve dvojici. Je to pravda? pokud ano, je něco na čem bychom se měli domluvit, nebo si třeba jen popovídat?

No,cca 10 minut před speakingem se dozvíš,kdo s tebou je..ale řekla bych,že je ti to k ničemu,vzhledem k tomu,že já jsem třeba měla mluvit o tom,kde žiju a co je zajímavýho v mým okolí,tak ta slečna co byla zkoušená se mnou mluvila o svý rodině.V jediný části speakingu mluvíte spolu a to je při diskutování nad několika obrázky,a to se dá dost těžko připravit předem,když netušíte téma obrázků ;)

Ahoj, dnes jsem v Ústí n.L. absolvovala speaking, byla jsem překvapena, že nebyli rodilí mluvčí, ale Češi, nicméně pán na Brita docela vypadal, čekala jsem, kdy z něj vypadne nějaké anglické jméno, a on to byl nakonec Čech :-). Nejhorší mi přišel minulý týden reading o té opeře, bylo to takové celé složité a pro mě moc nezajímavé, potom ještě poslední listening, už se na něj nedalo moc soustředit. Nebyli jste někdo taky dnes v UL?

Všem držím moc palečky, dejte vědět, až budete znát výsledky :-D

Tak už mám za sebou speaking a přijde mi, že jsem blekotala úplný nesmysly. Tak nezbejvá než čekat do 30. dubna a uvidíme :-D

Take it easy. You'll be just fine :-)

Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jak srozumitelný a hlasitý je poslech při poslechových zkouškách, protože ve třídě kam chodím na přípravku nám pouštějí nahrávky z takového malého rádia a ačkoliv s poslechem nemám žádné větší problémy, tam se mi bohužel stává, že se občas nechytám :-( Díky moc za odpovědi!

Poslech je dostatečně hlasitý i srozumitelný.

Tak jak jste dopadli? Já za A :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.