Help for English

Word Manager

Mám Windows 7, který se neustále sám aktualizuje. Dne 12.1.2013 jsem zapla pc a proběhla aktualizace s restartem. Antivirový program mám nainstalovaný a funkční – virus tam není. Ale od té doby mám s WM problémy.

Potom jsem spustila WM a opakovala jsem si lekci (umím ji už skoro výborně). Zjistila jsem, že všechna opakovaná slovíčka získala znalost 0% a místo zelené fajfky se objevil červený křížek. Jsou označena jako kdybych je vůbec neuměla. Zkoušela jsem to i s jinými lekcemi – stejný výsledek.

Generátor lekcí mi předhazuje neustále ta samá slovíčka, jako kdybych je 10 minut před tím vůbec neopakovala. Přesýpací hodiny u slovíček určených k opakování nezmizí.

Stalo se vám to někomu taky? Nevíte prosím, kde může být chyba? Ve Windows nebo ve WM? děkuju za radu

Zkusila jste program spustit “jako správce”? Je možné, že se Windows brání tomu, aby si WM zapisoval do registru informace. Spuštěním ‘jako správce’ by se to mohlo vyřešit.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

Zkusila jste program spustit “jako správce”? Je možné, že se Windows brání tomu, aby si WM zapisoval do registru informace. Spuštěním ‘jako správce’ by se to mohlo vyřešit.

Ne, tento postup nefunguje, protože musím zadat licenční číslo a pak založit nového uživatele a tím ztratím všechna nastavení, vytvořené lekce i naučená slovíčka.

Při normálním spuštění jsem dnes taky musela zadat licenční číslo, ale má uživatelská nastavení tam byla i lekce, které jsem si vytvořila. Problém při opakování ale přetrvává a při zkoušení slovíček se dobře zopakované slovíčko v závěru označí červeným kolečkem a o třetinu menším procentem úspěšné odpovědi, až nakonec skončím na nule.

Pomohlo by totální odinstalování programu, pročištění registrů a opětné nainstalování? Ráda bych si ale zachovala svou statistiku naučených slovíček a procenta úspěšnosti. Jak toho prosím docílím?

děkuju

No, pokud vím, toto způsobuje tzv. virtualstore ve Windows 7… win se bojí ukládat a upravovat věci v program files, tak si udělá kopii do virtualstore a s tou potom pracuje. Proto žádá o zadání licence a proto se to jeví jako že nastavení zmizela… protože vlastně program pracuje s jinou kopií.

Zkusím zjistit, co s tím.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

No, pokud vím, toto způsobuje tzv. virtualstore ve Windows 7… win se bojí ukládat a upravovat věci v program files, tak si udělá kopii do virtualstore a s tou potom pracuje. Proto žádá o zadání licence a proto se to jeví jako že nastavení zmizela… protože vlastně program pracuje s jinou kopií.

Zkusím zjistit, co s tím.

Zdá se, že se vše dostalo do normálních kolejí. Čím problémy byly způsobeny nevím, ale mám podezření na automatickou aktualizaci Windows 7, která mi pije krev a nevím, jak se jí zbavit :-(

Ještě jeden poznatek – u mnoha slovíček jsem neskončila se znalostí na 0%, ale na “Slovíčko ještě nebylo použito” včetně statistiky. Tak se je “učím” zase znovu.

Děkuju vám za pomoc pane Marku a pevně doufám, že se nic takového nikomu jinému nestane.

Nuž ja mám aktualizácie nastavené takto: “vyhľadávať aktualizácie, ale poskytnúť možnosť vybrať, či sa prevezmú a nainštalujú”.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mycroft vložený před 12 lety

Nuž ja mám aktualizácie nastavené takto: “vyhľadávať aktualizácie, ale poskytnúť možnosť vybrať, či sa prevezmú a nainštalujú”.

Přiznám se, že se velmi dobře vyznám v Linuxu, ale Windows je mi hodně cizí.

Vaše rada mi pomohla, díky za ni.

Celkem mi vadí, že jsou v programu některé slovíčka dvakrát a nejdou nijak odstranit. Bude tato možnost někdy v budoucnu?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od pickahk vložený před 14 lety

Dobrý den,
po detailním prohledání na Vámi uvedených stránkách jsem, žádné forum nenašel. Pouze zde byl kontakt a to zase na Vás. Nevím tedy, kde zjistím případnou odpověď na moji otázku o pár řádků výš.

Děkuji

Tam není fórum, ale emailový kontakt. Cenové nabídky určitě nemůžeme dávat přes veřejné diskusní fórum. Napište prosím na náš mail info@vitware.cz a nějak se domluvíme.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Dawantt vložený před 12 lety

Celkem mi vadí, že jsou v programu některé slovíčka dvakrát a nejdou nijak odstranit. Bude tato možnost někdy v budoucnu?

Bohužel tuto duplicitu slovíček nejsme v tuto chvíli schopni zcela odstranit. Kdybychom jedno prostě smazali, stalo by se, že ti, kdo tato slovíčka mají ve svých lekcích, o slovíčka přijdou.

Omlouváme se.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Petr Hudík vložený před 12 lety

Přiznávám, že se v tom trochu ztrácím, myslel jsem, že je to opraveno. Ještě to prověřím a zašlu na mail informace.

Prozatím mi žádný mail nepřišel. Naposledy jsem instalovala v 1.1.347 a aktualizovala celý slovník, ale dále mi to u hodně slovíček “cinká” a nepřehrává se výslovnost.

Môžem importovať české slovíčka do slovenskej verzie Word Manageru ?

Mám nainštalované najnovšie verzie Word Manager aj Smart Tests, ale mám úplne iné číslo v Nastavení–v Aktuálnej verzii programov WM aj ST a iné čísla sú uvedené na vitware.cz -opravné balíčka. A tá verzia o ktorej píše Wenra o riadok vyššie tak to ani neviem aká je to verzia ?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mycroft vložený před 12 lety

Môžem importovať české slovíčka do slovenskej verzie Word Manageru ?

Mám nainštalované najnovšie verzie Word Manager aj Smart Tests, ale mám úplne iné číslo v Nastavení–v Aktuálnej verzii programov WM aj ST a iné čísla sú uvedené na vitware.cz -opravné balíčka. A tá verzia o ktorej píše Wenra o riadok vyššie tak to ani neviem aká je to verzia ?

Úplne zbytočná otázka :-) samozrejme, že idú importovať keďže sa importujú slovenské slovíčka.

Marek Vít: ok, možná by stačilo dát možnost si slovíčka odstranit z těch vyzkoušených.

Je nějaký trik na to jak omezit neustálé opakování slovíček, která se opakují třeba min. 20× i když jsem je pokaždé napsal správně? Starší slovíčko se tam semtam ukáže, ale pouze minimálně. :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Wenra vložený před 12 lety

Prozatím mi žádný mail nepřišel. Naposledy jsem instalovala v 1.1.347 a aktualizovala celý slovník, ale dále mi to u hodně slovíček “cinká” a nepřehrává se výslovnost.

Včera som si importoval nejakú slovnú zásobu do Word Manageru a aj mne niektoré slovíčka cinkajú, chýba výslovnosť ale na H4E výslovnosť je.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.