Help for English

Co se děje na HFE

 

18. 1. 2011

Zkoušky až do sedmi hodin… ale průběžně jsem pracoval na novém testíku. Zítra by měl být vydaný.

Pověsil jsem novou soutěžní otázku… konec soutěže se blíží… No, bude to brzy a já se zase budu moct věnovat vážnějším věcem… schovávání kostí mě ale baví.

Dokončujeme slovenskou verzi programu Word Manager… již brzy, snad již velmi brzy.

19. 1. 2011

Databáze otázek je opět bohatší o patnáct kousků, nový test je již dostupný všem našim čtenářům online i uživatelům našeho software SMART TESTS.

Poslední otázka soutěže je online… stačí vypátrat poslední kost a posílat odpovědi. Na zítřek se připravím na nával mailových zpráv a potom si od seriálového soutěžení opět trochu odpočineme. Hned nás ale bude čekat nová soutěž s Englishbooks o přípravné materiály na zkoušku FCE, takže soutěžního ducha rozhodně nevěšte na hřebík.

Co se týče dnešní soutěžní otázky, měla být původně jiná. Chtěl jsem narychlo spíchnout takovou minitextovou hru (typu Apache Gold, Ten Little Indians apod.), kde by byly jen dvě lokace a člověk musel najít kost… jenže jsem trochu přecenil své síly tedy spíš časové možnosti. A pak jsem si navíc uvědomil, že by hra nechodila lidem co nemají Windows… tak jsem to vzdal… Třeba příště. :-)

20. 1. 2011

Emailové zprávy dnes přicházely po celý den… těch kostí, co se mi sešlo! A ještě to nekončí, do půlnoci jistě ještě nějaké kostičky dorazí. Mám za sebou dloooouhý den, vyhodnocení soutěže již dnes v noci (po půlnoci) nezvládnu. Nechám to na zítra. Alespoň trochu napětí. Jsem ale moc rád, že soutěž, i když byla časově náročnější, zaujala tolik z Vás. V počtu přečtení článku rozhodně mezi soutěžemi vede, nepočítám-li velkou předvánoční soutěž… V počtu komentářů rozhodně rekordy trhá také. Hlavně že Vás to baví. Když Vás to baví, mě to baví. Už jsem byl dnes na Amazonu nakupovat cenu do příští soutěže. :-)

Probíhá zkouškové období a dnes byl opravný termín pro zápočtový test… musel jsem tedy vytvořit verzi C svého multiple choice testu. Aby se tím ale netrápili jen mí studenti, pověsil jsem testík na web. Je to opakování, pořád dokola podobné jevy… pokud Vás to už nebaví, počkejte si na něco jiného… ale pokud byste si chtěli tu gramatiku ještě trochu procvičit, CLICK AWAY!

Toť vše, jdu relaxovat u seriálu. :-)

21. 1. 2011

Tak jsem se po dalším pracovním dni pustil do vyhlášení výsledků soutěže se seriálem BONES. A výsledek je už online. V záloze jsem měl ale ještě malou cenu útěchy pro dalšího soutěžícího.

Dnes jsem vyhlásil novou anketu na hlavní stránce… určitě zaklikněte, co si myslíte o nové maturitě. Zatím to ale nevypadá moc dobře… myslím pro maturitu.

Měl jsem dnes pracovní schůzku se zástupcem jednoho renomovaného britského nakladatelství a zdá se, že se možná rýsuje poměrně zajímavá spolupráce mezi našimi stránkami a jejich novým projektem. Zatím nic víc neprozradím, ale snad brzy budeme vědět víc.

Pro dnešek končím (nezvykle brzy), ale byl dlouhý týden a já jdu odpočívat… Přeji pěkný víkend!

22. 1. 2011

Sobotní nicnedělání bylo narušeno pouze přípravou nové soutěže a několika malými úpravami v sekci partnerských webů.

23. 1. 2011

Do slovníku přibylo několik desítek nových slovíček (obzvláště z oblasti lidského těla, jako např. slinivka břišní, močová trubice, vejcovod, dvanáctník…) a k tomu cca třicet nových ilustrací. Slovník má nyní 15600 slov! Další stovka dovršena.

K té příležitosti jsem vydal nový okruh slovní zásoby pro pokročilé – důležité orgány.

24. 1. 2011

Dnes je velký den – oficiálně jsme vydali slovenskou verzi našeho programu Word Manager. Přeloženy jsou všechny popisky v programu a samozřejmě i slovníková databáze obsahující více než 15000 hesel. Věříme, že tím našim slovenským příznivcům uděláme radost a že nyní bude jejich učení s námi ještě pohodlnější.

Pokud už WORD MANAGER máte a chcete používat jeho slovenskou verzi, stáhněte si nový patcha v nastavení přepněte na slovenštinu. Celý slovník se aktualizuje na slovenskou verzi.

Spolu se slovenskou verzí je v záplatě i oprava modulu aktualizace, nyní by tedy mělo být možné bez problému aktualizovat celou databázi a v rámci aktualizace by mělo proběhnout stažení všech nových obrázků a hlavně nahrávek. Aktualizace ale může nějakou chvíli trvat, protože objem dat je poměrně velký.

Ve slovníku jsem revidoval a opravil cca 150 hesel.

POZOR:
HELP FOR ENGLISH je nyní na Twitteru. V našich tvítech Vás budeme informovat o všem, co se na stránkách děje. Tedy toto diskusní vlákno zde už nebudete potřebovat. Ačkoliv všechny novinky budeme ale tvítovat, každý den v noci budu dále podávat zprávu tímto standardním způsobem.

Takže vzhůru na Twitter.com. Vyhlížejte uživatele HelpForEnglish a oranžový kruh jako logo.

[a href=http://t­witter.com/Hel­pForEnglish]Help for English on Twitter.com[/a]

25. 1. 2011

Tak jsme „konečně“ i na facebooku. Když tam jsou „všichni“, jak mnozí tvrdíte, proč bychom tam nebyli my? Budeme tam dávat informace o novinkách, akcích apod. Více ovšem nečekejte… Času je málo a rozhodně ho není tolik, abych ho trávil právě na facebooku. Ale kdo jste toužili po tom, abyste se o novinkách mohli dovědět právě tam, snad tuto novinku uvítáte.

Vydal jsem info článek o slovenské verzi Word Manageru. Bude nějaký čas strašit nahoře ve výpisu článků… zároveň jsem doplnil info o slovenské verzi i na upoutávkový banner na hlavní stránce.

26. 1. 2011

Hlavní zprávu dne jste jistě zaznamenali… velká událost, velký Englishbooks Day přímo v Englishbooks v Berouně. Setkání pro nás pořádá náš hlavní sponzor, internetový obchod Englishbooks.cz spolu s City and Guilds.

Pokud na 26. února nemáte už nějaké velmi důležité plány, určitě si do svého diáře napevno zapište tuto akci, protože program se zdá být opravdu zajímavý… semináře, zkoušky nanečisto, tombola, prohlídka knihkupectví, sleva na všechny knihy…

Moc se těším na další setkání s Vámi.

Přihlaste se co nejdříve, kapacita je omezená.

27. 1. 2011

Toto je můj STÝ report! Toto letí. :-)

Dnes dorazil seriál pro naši únorovou seriálovou soutěž. Už se těšte!

Roman vydal testík na MARRY a GET MARRIED, mě tím inspiroval k tomu, abych si vyškrtl jednu položku z mého dlooouuuhého TO DO seznamu – napsal jsem tedy testík na slovní zásobu spojenou s manželstvím a svatbami. No, kdybyste se někdo chtěli inspirovat…

Vytvořil jsem banner – upoutávku na únorovou akci s Englishbooks. Už visí na hlavní stránce. Snad Vás ‚upoutá‘ a sejdeme se za měsíc v Berouně!

28. 1. 2011

Víkendy, včetně pátků (hlavně pátky), beru tak trochu volně, takže HFE jen z povzdálí sleduju. Nic moc se tedy na stránkách neudálo.

Roman se činil trochu víc a vytvořil pro Vás testík na slovíčko SUPPOSE.

29. 1. 2011

Přidal jsem několik okruhů slovní zásoby:

– jeden Romanův BUSINESS ENGLISH

– pět okruhů z písní skupiny R.E.M. – pět songů, které zatím byly na internetu zveřejněny z jejich zbrusu nového alba COLLAPSE INTO NOW. Nečekám, že by někdo byl takový nadšenec do této skupiny, ale slovíčka se Vám možná budou hodit. R.E.M. vydávají ke každé nové písničce tzv. LYRIC VIDEO, kde můžete poslouchat píseň a při tom sledovat text. Všechny najdete na jejich YouTube kanálu. Teď si u nás můžete nastudovat slovíčka a pak si klip pustit. Überlin a Oh My Heart vřele doporučuji.

Slovník na HFE se tímto rozrostl o 50 nových slovíček.

S Petrem ladíme nové demo programu Smart Tests. To staré bylo… no… staré.

Dnes jsem viděl pokusný článek na našem webu v azbuce. Jestli se nám podaří domluvit se s člověkem, který by se tomu věnoval, mohla by se pod naší záštitou rozjet i ruština. Nebudu ale předbíhat, uvidíme.

Nezapomeňte!] Zbývají už jen dva dny do konce soutěže o sadu učebnic k First Certificate.

30. 1. 2011

Dnes jsem se rozhodl oprášit několik starších článkových seriálů. Jako první jsem vydal testík na idiomy, opakování z testů 16–20. Brzy by ale měla „jít nová sezóna“. :-)

Pustil jsem se také do oživení Chada Vadera, ale tam mě čeká ještě kupa práce. Snad zítra.

Další seriály by mohly pokračovat dále… dlouho odkládám také další lekce angličtiny pro začátečníky…a snad nezůstane jen u odkládání. Moje oblíbené slovo: UVIDÍME.

Dnes jsem vybíral a nakupoval nové domény pro Help for English… plánujeme nějaké nové projekty, vychytávky, vylepšení…

31. 1. 2011

Je tu poslední den měsíce a s ním hned několik věcí.

– proběhl Englishbooks Day, tedy každý měsíc se opakující akce pro naše čtenáře!

– přibyly dva články – můj článek o desetinných číslech a Romanova tabulka frekvenčních příslovcí – začátečníci tiskněte, stříhejte, laminujte…

– Business English má novou ikonku!

1. 2. 2011

Vydali jsme dva nové testy, Roman test z kurzu BUSINESS ENGLISH a já test zaměřený na předložky…

Vyhodnotil jsem soutěž o sadu učebnic na přípravu k FCE a výherce je již vyhlášen.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.