Help for English

Navrhy na vylepseni webu

Stránka na Youtube by byl výborný doplňek. Uměl bych si představit nějaké pravidelné videa, kde by se vždy mohlo probírat něco zajímavého. Např procvičování výslovnosti, rozdíly v akcentech, nebo rovnou nějaké komplexní video lekce, jak už to dělá na Youtube spoustu lidí/učitelů, nicméně ta jejich úroveň je většinou hodně nizká.

Marek, díky, to je přesně ono.

Alfons: mně by se klidně líbily i jen mp3 nahrávky např. vysvětlení gramatiky (ale v angličtině :-) Učila bych se tak pravidla i výslovnost najednou

Alfons: To si nedovedu dost dobře technicky představit. Už jen proto, že den má jen 24 hodin…

Romane to máte samozřejmě pravdu, nicméně pěkné by to bylo :)

Za nápady jsme samozřejmě rádi, ale prostě si musíte uvědomit, co je v silách serveru, který funguje zcela zdarma a oba dva autoři příspěvků jsou plně zaměstnaní a na web píšou jen ve svém volném čase.

Nemůžete přece čekat, že budeme nahrávat kvalitní videa, nahrávat audio pořady apod.

Sice sem do této kategorie poděkování nepatří, ale Vám Marku a Vám Romane a dalším strůjcům tohoto nejúžasnějšího výukového webu patří poděkování na každé stránce těchto stránek. :-) Např. včera jsem hledala všude možně interjections: přes Google atd. a nejlépe byly zpracované právě u vás.
Na druhou stranu jsem ráda, že nemáte čas na ty audio pořady, protože nejdříve se toho musím ještě hódně naučit, abych jim případně v daleké budoucnosti byla schopna rozumět :-D Protože jestli by měly být tak přehledně a srozumitelně a s tak velkou obsahovou hodnotou zpracované jako to, s čím se tady dosud setkávám, tak to by tyto stránky nenavštěvovali jen Češi a Slováci, ale celý (anglicky se učící) svět :-) Děkuji.

Doufám, že nebudu jen další v pořadí s touto prosbou, ale na první pohled jsem podobnou žádost zde neviděl.

Nebylo by možné udělat verzi HFE pro Kindle?
A automatickým doručování by pro mě byla ideální učebnicí a zároveň dobrým čtením do metra… :-)

Předem díky.

Není problém si článek stáhnout do formátu PDF a nahrát do Kindle :)

RE Filip W.:
Tj, ale vím jak je pohodlné automatické zasílání zpráv každé ráno, nebo článku z netu prostřednictvím Instapaper.
Kdyby něco takového bylo možné i v rámci HFE – to by byla bomba.

Myslím, že podobná funkce by zásadním způsobem popřela samotnou podstatu HFE a výukových materiálů na něm.

Nezkoumal jsem specifikace, ale bylo by nutné články zásadním způsobem ořezat – uživatelé by tak přišli o interaktivní testy, zvukové nahrávky, dvojklikový slovníček, animace, obrázky by ztratily na přitažlivosti atd. a to nemluvím o aktuálních komentářích možnosti se zeptat. Domnívám se, že takto ořezané články by ztratili svůj význam, raději doporučuji zakoupit kvalitní učebnici a nechat HFE na webu.

Naše dlouhodobá strategie je právě opačná, chceme přidat další interaktivní prvky nikoliv je omezovat.

RE Petr H.:
Je pravda, že kouzlo HFE je v jeho interaktivitě.
Kindle verze by musela být naproti tomu dosti osekaná.
Ovšem pro přečtení základů gramatiky, by i tato „neinteraktivita“ plně postačovala.

Je pravda, že kvalitní učebnice je vhodným substitutem, ovšem pro mě je kouzlo HFE v různorodosti článků každý den – jednou Business eng., poté si zopakuju nějaké základy o členech a nebo si např. přečtu nějaký reading, což mi učebnice tak zcela nenabídne (ta jede podle osnovy, což je správné, ale ne tak zábavné jako různorodé články z HFE).

Každopádně chápu vaši strategii a budu čekat na další interaktivní prvky.

Zatím si tedy na cestování nechám články a zprávy a angličtinu na doma ;-)

Díky a držte se, HFE rulezz :-D

to strokie: Já si v neděli večer připravím dávku na týden :-D
Překopíruji si články do .txt (protože pdf se špatně čte), přidám si četbu nebo pohádku ze Storynory i s MP3 souborem a něco z Bridge. A to si postupně čtu cestou. Také je možné odebírat noviny v angličtině. Ty se načtou přes wifi.

Dobrý den,
mám menší návrh. Nešlo by k jednotlivým článkům přidat také informace o úrovni pokročilosti (např. elementary). Vím, že tato informace je již v přehledu článků. Avšak tato drobnost by mi trochu pomohla. Někdo by třeba napsal zbytečnost, ale jak jsem napsal, mě by se to hodilo.
Díky

Dobry den, neprocital jsem vsechny prispevky, ale vzhledem k tomu, ze tato funkce zatim neni, je tento navrh aktualni.

Pral bych si vyhledavani v diskuznim foru. Hledam odpoved na svou otazku, ale sekce Help ma 284 stranek. Bohuzel musim zalozit nove tema, i kdyz mozna bude duplicitni, ponevadz leve horni vyhledavani vyhledava v clancich (v mem pripade 170 stranek clanku), dolni leve ve slovniku.

Vim, ze je to vas konicek a vse delate zdarma a za svoje, ale tahle fukce je v diskuznich forech „essential“.

Diky

jinak obdivuji extremni trpelivost pana Vita pod clanky a testy, nekde i nekolikrat odpovida na stejnou vec a kolikrat je ta vec obsazena velmi srozumitelne i v clanku, na jeho miste uz bych nekdy zacal blokovat ip adresy :-)

to už jsme tu řešili několikrát. Než takové vyhledávání zavedeme, použijte google. Zadáte, co hledáte, a nastavíte site:www.helpforenglish.cz

Vyhledávač potom prohledá celé stránky vitware včetně komentářů a diskusního fóra.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.