Proč to proboha píšete do této sekce?
Proč to proboha píšete do této sekce?
bylo by možné vytvořit článek na téma no longer, any longer apod?
zajímavé téma… promyslím…
zjistila jsem že „permit“ se jinak vyslovuje když jde o sloveso a jinak když jde o podstatné jméno. Možná je takových slov více. Také se přimlouvám za pokračování: 10 nesprávně vyslovovaných slov. Mimochodem, bylo by moc složité přidat program na vyhodnocení výslovnosti s možností se nahrát (jako na englishcentral)?
Krátká zmínka o těchto slovech je v článku o homografech, ale určitě by o tom mohl být i samostatný článek. Výslovnost máme ve slovníčku, klikněte dvakrát na slovo PERMIT (třeba tady) a poslechněte si obě výslovnosti.
moc děkuji, díky článku 2009072003 mi došlo, že je to běžné, např. to read a minulý čas.
Přál bych si článek na téma rozdíl mezi all a whole. Zde:
http://www.tolearnenglish.com/…ns/all-whole
je sice pár testů, které mi vyšly vcelku kladně ale pořád na ty pravidla
nemůžu přijít! Všechno spíš vyplňuju podle citu, než, že bych věděl
kdy a kde se co píše.
thanks in advance
V Practical english usage od Swana je to krásně vysvětleno.
Pokud ještě nezakoupeno, tak doporučuji koupit.
což je mimochodem odpověď na skoro jakýkoliv dotaz. V PEU je to krásně vysvětleno, zakoupit. Jak jsem řekl mnohokrát, bible každého angličtináře.
Dobrý deň
Chcel by som sa opýtať či by sa nedal spraviť článok na výslovnosť slov
ako talk, walk, half, etc., všimol som si, že veľa ľudí
(bohužiaľ aj niektorí učitelia) to vyslovuje zle, čiže tam vyslovujú
veľmi silne L čo sa nemá…
Píšem, lebo naozaj som si všimol, že koľko ľudí v tom chybuje a myslím
si, že snáď by takýto článok mohol pomôcť mnohým ľudom a zas
o ďalší krôčik posunúť sa k presnej a správnej výslovnosti
Ďakujem
Nějaký miničlánek by určitě být mohl. Na silent letters jsem už chtěl několikrát něco napsat… je jich ale spousta. Ale zaměření na L by myslím mohlo být OK.
No veď to som aj myslel samozrejme nemusí byť na všetky ale aspoň taký mini na nejaké základné napr. s L s ktorými sa študenti stretávajú už od začiatku…
ďakujem
Na Helpforu jsme se dostali do debaty o vazbách se slovíčkem „point“. Jsou to docela časté fráze a slovíčko má samo o sobě dost významů, dal by se o tom udělat článek?
Co takhle výkladový slovník?
stačí si dát např. do oxfordského slovníku slovíčko point a hned vám vyjedou všechny významy,idiomy…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.