Help for English

Prostý či průběhový? Cvičení 1/A

Komentáře k článku: Prostý či průběhový? Cvičení 1/A

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek vložený před 15 lety

c.1.

muzete mi prosim prepsat zduvodneni proc ucitel nechodi do skoly? muj prohlizec (chrome) mi zobrazuje jen 1/2 toho zluteho okna se zduvodnenim (je priliz odsazene vpravo)

dekuji

Re: c.1.

prilis*

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek vložený před 15 lety

Re: c.1.

prilis*

Re: Re: c.1.

Pan Brown je učitel. Do školy tedy už nechodí (není to školák). GO TO SCHOOL totiž znamená „chodit do školy jeko žák/student“. O něm bychom museli říct HE GOES TO WORK TO A SCHOOL, např. – chodí do práce do (nějaké) školy.

Diky moc us sem to pochopil :-D :-D :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od dasado vložený před 15 lety

Re: Re: c.1.

Pan Brown je učitel. Do školy tedy už nechodí (není to školák). GO TO SCHOOL totiž znamená „chodit do školy jeko žák/student“. O něm bychom museli říct HE GOES TO WORK TO A SCHOOL, např. – chodí do práce do (nějaké) školy.

Re: Re: Re: c.1.

a/nebo HE GOES TO THE SCHOOL.
ne? :)

na tohle je perfektní si přečíst článek tady na webu ' Záludné předložky' zadejte do vyhledávače. :-) a nelekněte se pavouka na posteli.

jen 60%

A jéje,asi jsem to nepochopila :?

60%, dobry… Pro zacatek. Mimochodem ten kluk ani nahodou nevypada ze jde do skoly. Je evidentni ze jde na vylet to je prece jasny… :-D

60% no to jsem tedy zvorala. Musím vás zase pochválit moc se mi vaše stránky líbí.

Re:

Tady jde krasne videt, jaky je rozdil mezi pritomnym prostym a prubehovym casem. Clovek musi MYSLET, nic vic, nic min;) Pan ucitel mi sice chodi do skoly, ale aspon uz to nezapomenu ;))

Re: Re: Re: Re:

S ceskou pastikou v batohu:D Jestli si takhle nekdo predstavuje cestu do skoly, tak mu zavidim :D – me napadnou precpane krizovatky, spechajici lidi a cervena na kazdem prechodu pro chodce, pres ktery musim jit;)

to jsem necekala, jen 40%. Ale vubec jsem o tom nepremyslela:( Chci podekovat za vase stranky, jsou skvele. Jsem uz pres pul roku v zahranici a zapomela jsem si knizky. Jsem moc rada ze jsem nasla tuhle stranku. Bohuzel ale zjistuju ze spoustu veci umim spatne a docela spatne se to odnaucuje. Jak se to mam naucit znovu a hlavne se pri mluveni prinutit na to myslet, kdyz uz nejakou dobu mluvim tak se to tezko meni :( predem dekuju za nejakou radu.

výborný testík, zdál se lehký ale nakonec mi docela zamotal hlavu .. a nachytala jsem se: pan učitel (Does he go to school?) – to me opravdu překvapilo :shock: a Robert (Is he going to church?) to byla moje hloupá chyba :oops:

nooo,treba nad tym poriadne logicky rozmyslat. :idea:

Tak to mi moc neslo- ale ty vysvetlivky k chybam zneji tak logicky, ze se musim smat sve vlastni nechapavosti :-D

Re: Kostel

IS HE GOING TO CHURCH znamená, jestli právě jde do kostela. Nejde. právě tam je.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.