a bylo to pět příjemných konverzací nebo pět rozborů jejich WE´LL GET YOU NO MATTER WHAT knih?
a bylo to pět příjemných konverzací nebo pět rozborů jejich WE´LL GET YOU NO MATTER WHAT knih?
kniha byl jen jednou, zbytek spíše ty konverzace apod
PAY ATTENTION !!! Mě se zdá, že Senada už dostali takže pozor na ně
Ty máš co říkat
No uvidime jestli nam vsem na srazu Seqwence rozda knihu Mormonovu.
Seqwence: Nenech se vyprovokovat. Já ti držím palce. Líbí se mi, jak si jdeš za svým – i tady !
Hmm zní to zajímavě, jsem taky z Brna, přemýšlím, že bych tam zašel… ale zase nejsem kdoví jaký angličtinář, ale snažím se:) Mohl bys mi napsat kde to je? a je to nějak věkově omezený?)
Lidi neblbněte…
Tobě se to Marku moc nezamlouvá?
My v Třebíči máme mormony taky. Upřímně řečeno, taky jsem o tom, že bych tam chodil uvažoval (ještě dávno předtím, než se tu strhla tahle diskuze). Zatím pokušení odolávám
seqwence:
fakt neblázni, snad si nemyslíš, že to jsou nějaký dobráci co jen tak
z dobré vůle a zadarmo chtějí naučit lidi anglicky. Někdo taková
neexistuje, to ti musí být jasné. Marek má zcela pravdu.
Vím, že jsi dost chytrý kluk a překecat se jistě nenecháš, ale stojí ti to za to jim dělat nějaké iluze? Jak jim projevíš svojí vděčnost? Mě by za to ty chvíle strávené s nějakýma s prominutím magorama fakt nestály.
Brno je dost velké město, zkus si tam najít spíš nějakého kamaráda rodilého mluvčího. Můžeš mu pomoc s češtinou. Přes internet určitě na někoho narazíš. Nebo zkus Skype, cokoliv, jenom ruce dál od církví a sekt.
Být na mě, tak je odsud vyženu bičem.
Aha, tak já takový radikální nejsem
Jsem založením atheista. I když jsem byl vystaven snahám o „ideové
narovnání“, tak čím víc se dotyčný snažil, tím větší jsem k tou
měl odpor.
Je ale fakt, že forma mormonů je trošlu záludná.
Rád bych věděl jakou mají úspěšnost v přesvědčování. Zatím jsem
žádného presvědčeného nebo konvertanta nepotkal.
McKay: Ne, nezamlouvá. Už jsem na toto téma psal svůj názor na začátku. Je to sekta, snaží se o něco jiného, než naučit lidi anglicky, angličtinu mají jako záminku.
A ať si říkáte, že vám se to stát nemůže, že vy jste přece atheisti… tak jste na omylu. Stát se to může každému. Oni dělají svoji práci dobře. Vypadá to mile, přátelsky… ani se nenadějete a už vás mají. Začnete tam chodit víc a víc, ztratíte postupně své přátele, a roky svého života…
Přečtěte si něco o sektách, výpovědi lidí, kterým se podařilo z nějaké sekty odejít… není to nic hezkého.
Rozhodně tady na to nedělejte reklamu jako na fajn kurz angličtiny.
Ono jde hlavně o to, že nějaká víra v něco je většinou jenom záminka k zisku.
Hezkým příkladem jsou například andělé světla. U nich si člověk může věřit v co chce, jediné důležité je prý láska k bližním, schopnost odpouštět a takové hezké věci, takže nějaká třeba důchodkyně co byla vychovávaná jako křesťanka do toho může krásně spadnou a dále věřit ve svého boha. Zakladatel sekty v české republice samozřejmě nechodí do práce a na stránkách má číslo účtu…
To jsou magoři. Přišel jsem na ně, když nám hodily do schránky lístek s poselstvím, že náš chtějí očipovat ještěři z pekel.
Když se podíváte třeba na jejich stránky, tak byste si řekli, že by na to neskočil asi někdo a že ten Benda co to založil asi utekl z blázince, ale kdepak…
Tyhlety akce, jako např angličtina zdarma… kdo si myslíte, že to platí? Členové jejich církve. Ti, kteří se v tom narodili, nebo ti, které na svoji stranu zlákali. Taková sranda potom stojí docela dost peněz, běžně si sekty a „církve“ berou cca 10 procent hrubého zisku (tzv. desátky), vyděláváte-li tedy např. 20,000 hrubého měsíčně, zaplatíte dvě pěkné tisícovky. Nemusíte, ale je to hustý nátlak, citová manipulace… navíc většinou podložená „svatým“ písmem… takže vlastně musíte. K tomu navíc jsou nejrůznější sbírky, do kterých opět nemusíte přispět, ale po kázání jednoho z vedoucích o dávání apod. prostě přispět musíte.
Nemluvím teď konkrétně o Mormonech, ale tak to prostě v sektách funguje. Není to prostě ze státních příspěvků… nějak ty peníze z lidí prostě vymámit musí.
Pak platí v různých zemích lidem angličtinu, ale nebojí se, budou za to mít nové „spasené“ duše, další ovečky, další desátky.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.