Help for English

Missionaries - Mormoni

A kromě toho,k těmhle blábolům z knih Mormonových a jiných mám velklý odpor. Promiňte.

Také nečtu žádné propagační materiály církví. A mám k tomu stejný postoj jako většina ostatních lidí. A také považuji sekty za velmi nebezpečné. Jen to nespojuji s vírou samotnou.
Nicméně, asi je zde celkově považováno za škodu, že má zkušenost s mormony byla jen dobrá. Co k tomu dodat. :-(

Hele, lidi, mě nic nevnutili.. rád se učím nové věci, tak když se mě ptali, jestli se chci neco o nich dozvedet, souhlasil jsem :) Doma to vědí a vzhledem k tomu, že tam mám bývalou spolužačku, berou to ok (EN) :)
Jinak taky nejsem věřící, abyste věděli :)

Ale jo,tohle není proti tobš :-) ani náhodou

Jistě, že se to vztahuje ke mě, když jsem s tím začal… :? :-)

Ne, spíš se to vztahuje k ostatním, kteří by sem přišli a přišlo by jim, že je to tu doporučováno. Samozřejmě vám nikomu nemůžu zakázat, abyste tu cokoliv doporučovali, proto píšu názor z druhé strany.

Lidi, já jsem katolík a nechci to měnit, takže k mormonům chodím jen na en a jen jednou za týden, kdyby mi něco vnucovali, jdu pryč, zatím k tomu nedošlo a ohledně názorů paní georgie, nic proti, ale urážíte víru, jestliu o víře nic nevíte, tak ji nepodrážejte a nebo si něco zjistěte, ale nesouhlasím s vašimi názory, že jsou to bláboly, jsou to historicky podložené argumenty(viz bible). Takže asi tak. :-)

To Marek: Vy jste věřící??…jen tak pro zajímavost…

Proboha, tohle jsem nechtěla, napsala jsem přeci, že respektuji všechny, ale u rúzýách sekt jde opravdu jen o ty one. Nevyjadřuji se vždycky přesně, ale abych to uzavřela, je na každém, čemu věří a já lidi rozlišuji opravdu podle kvality a ne podle toho jak kdo vypadá nebo čemu věří. To je mi opravdu šumafuk. Tohle je můj poslední příspěvek v téhle diskusi, protože vím, že by se to táhlo dál a já tu jen vyjádřila svůj názor. Takže děkuji za reakce a u učení angličtiny nashledanou
to dzenda ! nemluvila jsem o víře, ale o sektách. O víře vím ve svém věku vác, než si myslíte.Ale to už nebudeme rozebírat.

grebi: Celý život jsem byl zarytý atheista, potom jsem nechal lapit jednou podobnou sektou, přišel jsem v ní o několik let svého života. Vím moc dobře, jak to chodí… pak jsem to ale už nemohl vydržet a odešel jsem. Zase jsem zarytý atheista, jako jsem byl vždycky předtím. Ale proti víře jako takové nemám nic. Bohužel, v těchhle sektách to jde dál, nejde jen o víru.

Proto jsem vystartoval, když se tu zmínilo, že ti Mormoni jsou vlastně milí a hodní a slušní lidé, nic nikomu nenutí. Jo, tak nějak to fungovalo… člověk se ani nenadál, a už byl v tom.

Ale nerad bych to tu rozmazával. Tyhle roky života bych nejraději zcela smazal.

Víte Marku, já Vás teď úplně chápu. Mě potkalo něco podobného, jen s tím rozdílem, že já nejdříve sama uvěřila v Boha a teprve potom jsem byla postupně „lámána“ několika církvemi (zdaleka ne jen jednou). Brzy jsem však pochopila, že s vírou samotnou mají pramálo společného, zato s manipulací umějí dobře zacházet. Většina církví bohužel nesleduje Boží zájmy tolik, jako své vlastní. Bylo mi spíš líto těch lidí, kteří věří bezmezně všemu, co jim jiný člověk vykládá. Já zůstala s přesvědčením, že pokud někdo věří v Boha, má se obracet se svými pochybnostmi na něho a ne na lidi. Lidé vám skutečně mohou ve jménu Boha neuvěřitelným způsobem ublížit, ale to pak není Bůh, kdo páchá to zlo. Nechci tu soudit ani jmenovat jednotlivé církve nebo lidi – zdaleka ne všichni věřící nebo církve patří do „jednoho pytle“. Existuje spousta odnoží církví, většinu z nich jsem ani nevyhledávala ani nenavštěvovala. Občas si ráda zajdu třeba do kostela jen tak si sednout sama do lavice, nebo jdu na procházku a snažím se „slyšet“ – prostě snažím se být s Bohem co se dá a nepotřebuji k tomu výhradně jiné lidi.
A i přesto jsem i mezi takovými lidmi potkala spoustu dobrých – leč třeba zaslepených – lidí.
Vás asi hodně „nadzdvihlo“, že jsem o mormonech prohlásila, že jsou hodní a slušní – a za tím si stojím, nicméně nezapomeňte, že jsem mluvila jen o těch, se kterými jsem měla svou osobní zkušenost, která byla v mém případě mnohem příjemnější než ta, kterou jsem zažila v jiných řekněme církvích.
Také chápu Vaši obavu z možného dopadu hlavně na nezletilé lidi, kteří se mohou nechat snadno zlákat či unést a Vy nechcete být ten, kdo jim k tomu, byť jen prostřednictvím fóra, otevřel cestu. Není to sice Vaše vina, ale tu tíhu, kterou cítíte budu respektovat, takže tímto své povídání také končím.

to Marek: Velice si vas vazim, za to, ze jste napsal, ze zkusenost se sektou byla osobni. Podle vasich reakci jsem to tusila, ale bylo me trapne se vas vyptavat. Z toho plyne, ze si ostatni muzou vzit vase slova vazne k srdci, protoze jde o osobni zkusenost.

To seqwence: My jsme doma po tom co jsi zavedl tuto diskusi, resili co bychom delali, kdyby nas syn prisel, ze bude navstevovat napr. anglictinu s Mormony a nakonec jsme dospeli k nazoru, ze jedina mozna cesta jak to vyresit je, ze bychom tam jeden z nas chodili s nim, protoze zakazat to nejde. Uprimne jsi me take dost vydesil s cim jsi prisel, ale psala bych te akorat to same co Marek Vit, takze jsem doufala, ze si beres Markova slova k srdci trochu vic.

To Pilda: Dovolim si s vami trochu nesouhlasit, ze je mnozstvi vericich lidi zavisle na informovanosti a technicke urovni, dle meho je to zavisle na tom jak bohata spolecnost je. Ale je to na dlouhe diskuse :-) .

Mormoni prosím ne. Sekty ať se zdají jakkoliv milé a neškodné nikdy nepřinášejí nic dobrého.

2LionessCZ: To mě potěšilo… Adopce na dálku :-) sranda :-) no, mamka tam byla poprvé, řekla, že je to ok… tak ted uz to nejak extra neresime.. vzdy se pta, co jsme delali apod… ale veri mi :)

dobry den,
viem, ze je to mozno hlupa otazka, ale fakt, ako mi moze sekta ublizit(nie len konkretne mormoni)? Ako to tu citam,(a ako som cital aj na internete) su to len v podstate ludia, ktori sa len chcu rozpravajat a davat en hodiny. Taktiez u nas na skole bola nejaka sekta – prisli z USA a mali sme fajn 3 hodiny konverzacii. Zaujimave na tom bolo, ze jedine, co som sa o ich nabozenstve dozvedel pocas tych konverzacii bolo, ze su veriaci a ze prisli do europy sirit osvetu. Vobec sa to dalej nerozoberalo a konverzovali sme na ine temy.

Mohli by ste mi prosim povedat, ake „nebezpecenstva“ na mna cihaju? Proste keby ma citovo vydierali, tak sa na nich vykaslem – beriem(presnejsie „bral by som“) ich len ako prostriedok na zlepsenie angliny, nemusim menit vieru. A ked si niekto najde medzi nimi blizneho, tak nech sa k nim prida – nikto vsak inkoho nenuti k nicomu…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.